自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

mingaga 發表於 18-8-23 16:24
匠之枝,用咗十幾年,鋼水好靚。
佢分得好仔細,有分剪手甲、剪腳甲、剪手指甲旁的皮、仲有一款有嗰個放大 ...

呢個真係正, 用左好多年仲係咁鋒利。 HKTV mall 都有, 日本買就平D。價錢係貴, 不過真係好直得買。 我同事話好用過孖人牌。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

mugtaitai 發表於 18-8-23 16:51
我去開日本玩時去 amazon.co.jp 訂,送酒店

佢哋喺有 d 百貨公司有專櫃:

謝謝你

mugtaitai    發表於 18-8-23 17:35

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

cat_hellobb 發表於 18-8-23 17:04
請問係邊到買

第一支,係誤打誤撞,10幾年前,第一次去日本喺新宿都聽頂層手信店購買。之後嗰啲,有啲係藥妝,有啲喺百貨公司,總之我見到就會買,買來做手信,舊同學、同事、親戚,都好鍾意。

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

mingaga 發表於 18-8-23 17:39
第一支,係誤打誤撞,10幾年前,第一次去日本喺新宿都聽頂層手信店購買。之後嗰啲,有啲係藥妝,有啲喺百 ...

thx

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

JASMINEBB 發表於 18-8-23 17:11
呢個真係正, 用左好多年仲係咁鋒利。 HKTV mall 都有, 日本買就平D。價錢係貴, 不過真係好直得買。 我同事 ...

冇錯,用咗咁多年都好鋒利,好多時剪腳甲用普通剪手甲嘅指甲鉗,係唔掂的,用佢剪腳甲專用嘅鉗,非常之好,佢有個弧度有個深度限制,一定唔會剪都太貼,剪損腳趾。
加返幅相,這是剪腳甲的

wcpcelia    發表於 18-8-25 16:23

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

一田買,好鋒利,又唔會彈指甲,都係幾十蚊咋

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

千祈唔好買孖人牌, 佢中間金屬部份個設計有問題,
好易金屬疲勞做成中間斷裂
貴夾唔抵

瑪瑙宮

龍山仔仔 發表於 18-8-23 12:55
因為之前夾親手指,甲仍然有好多瘀血(已睇醫生),每次剪指甲都好鬼痛~

醫生建議我買個比較鋒利一啲嘅指 ...

大宅

回覆樓主

呢個好好用,日本買的,剪完指甲邊都好滑

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

JASMINEBB 發表於 18-8-23 17:11
呢個真係正, 用左好多年仲係咁鋒利。 HKTV mall 都有, 日本買就平D。價錢係貴, 不過真係好直得買。 我同事 ...

謝分享,睇吓先……

男爵府

醒目開學勳章

野原美冴 發表於 18-8-23 16:06
我用過孖人其中一款,個鉗係不銹鋼,楂手係膠柄,千祈唔好買,第一佢個鉗弧位係唔啱指甲弧度,第二,個膠柄 ...

我都買咗一個,用咗一次就擺埋一面,真係把鬼

男爵府

回覆樓主

孖人

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主

章小全,我十年前係航州買,未見過咁正既

男爵府

tkop 發表於 18-8-23 17:51

雜貨店平靚正!

寶石宮

2023年兔年勳章

anniekayan 發表於 18-8-23 22:09

侯爵府

mugtaitai 發表於 18-8-23 16:51
我去開日本玩時去 amazon.co.jp 訂,送酒店

佢哋喺有 d 百貨公司有專櫃:

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

mingaga 發表於 18-8-23 17:39
第一支,係誤打誤撞,10幾年前,第一次去日本喺新宿都聽頂層手信店購買。之後嗰啲,有啲係藥妝,有啲喺百 ...

有冇相片?幾$?

侯爵府

anniekayan 發表於 18-8-23 22:09

我有買佢嗰把龍鳳鉸剪,都係喺杭州買

侯爵府

emily22 發表於 18-8-25 12:46
有冇相片?幾$?

十幾年前買,唔記得幾多錢啦!總之唔係天價,依家上網搵,咪搵到最新款式同價錢囉

首頁

尾頁

跳至