自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

戥你慘....
我公司以前都試過, 十幾間公司共用兩個廁所(4格) 。
之前都見過, 山泥傾瀉(廁板上) .....情況諗起都想嘔....唔明點解痾到落後面塊板囉!
之後某間公司搬走後, 情況冇再出現了。(邊個做既, 呼之欲出啦~)
現在除了冇廁所水既日子, 會出現烏糟外, 其餘日子都算好好了。
Childhood is journey, not a race.

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

馬明嫂 發表於 18-8-23 13:25
我公司曾經試過 有大便放係馬桶蓋上

女廁牆上竟然有5爪血痕
工作壓力太大嗎?

瑪瑙宮

伯爵府

回覆樓主

我呢度都係甲級寫字樓,有時都幾驚嚇。
嬸嬸早,中同傍晚都有來。
如果人缺德,幾密的清潔都無用

男爵府

咁恐怖

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

好差bor

珍珠宮

AACheungCheung 發表於 18-8-23 15:00
打錯:係每隔一段時間會清潔一次呀。

我理解稱得上甲級,保持清潔係好基本要求。因為租得甲級唔止為員工舒適,更大原因service clientele都有返咁上下尊貴,唱開影響聲譽。所以阿嬸會“伏”住邋遢鬼,直port去adm.。唔話得嘅人物直情貼身服侍即清,話得嘅adm會做野。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

asa2012 發表於 18-8-23 15:20
我呢度都係甲級寫字樓,有時都幾驚嚇。
嬸嬸早,中同傍晚都有來。
如果人缺德,幾密的清潔都無用

同意,要自律。

男爵府

rachel0316 發表於 18-8-23 14:49
我公司都係甘
次次去廁所都望清楚先

係呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

brindlewin 發表於 18-8-23 15:50

我理解稱得上甲級,保持清潔係好基本要求。因為租得甲級 ...

你所講嘅做法係自己公司內有廁所,有自己請嘅姐姐 ,但都唔會長註廁所,因姐姐重有其他工作要做。

男爵府

好無公德心喎

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

lalalalalala 發表於 18-8-23 13:11
甲級寫字樓,入得黎做都受過高等教育。我個層有3-40人唔同部門,但一去廁所(emoji)就猶如戰場。 成日廁紙呀 ...
我公司仲慘,又係甲級寫字樓,d 人痾 wee wee、poo poo 都可以攪到地下都有,M 巾又唔記得掉,嘔心到不得了,唔知幾時唔會再租比我地呢
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

2018復活節勳章

tansyneko 發表於 18-8-23 13:45
高等教育 唔等於 有衞生意識 唔得於 有公德心 唔等於 係好人
警察都唔一定個個都係好人

珍珠宮

AACheungCheung 發表於 18-8-23 16:02
你所講嘅做法係自己公司內有廁所,有自己請嘅姐姐 ,但都唔會長註廁所,因姐姐重有其他工作要做。
...

我理解唔係,係大廈管理嚟。
當然有些公司(如投行、律師會保障機密而自聘,咁就更加緊張)。

大宅

回覆樓主

我公司都是中環甲級,但真係成日有清潔EE巡更,保持清潔,廁所自動冲水,所以又冇乜問題喎!

男爵府

回覆樓主:

以前舊公司個廁所好乾淨,大家都好自律。

珍珠宮

乜而家啲女仔咁㗎?!我二十幾年前出去打工時,就算係普通寫字樓都冇咁誇張。就算我而家去睇醫生既大廈,係有時有少少不潔,都不至於咁嘔心,何況係自己經常用嘅洗手間,點可以整到咁污糟㗎。

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

琥珀宮

大檸樂 發表於 18-8-23 16:22
警察都唔一定個個都係好人
當然啦,正如為人師表唔代表佢份人就係正直架喎,嗰個咩咩大學教授都有小三殺妻女啦,一個人的品性好或壞,同佢的出身背景,學歷職業係絕對無關係既

首頁

尾頁

跳至