請教喺GOLDCOAST用UBER

KKLmama
|
由Goldcoast去Brisbane, 打算call Uber, 請問是否喺香港download個Uber apps就得? 仲有咩要做? 比$係咪都係用信用卡就ok? 謝謝!
coney
|
KKLmama 發表於 18-8-23 14:57
由Goldcoast去Brisbane, 打算call Uber, 請問是否喺香港download個Uber apps就得? 仲有咩要做? 比$係咪都係 ...

好似可以吾駛用CREDIT CARD. 我沒有入.
KKLmama
|
回覆 coney 的帖子

咁點比錢? 同埋有冇分香港uber app定australia架? thanks!
kmpurin
|
我照用番香港uber App
平時我係香港都有用開
照樣係信用咭比錢
無問題

wcpcelia    發表於 18-8-24 09:11
kmpurin
|

仲有就係一落order 幾分鐘就有車,好快
所以我地係去到酒店門口/商場門口/景點門口先會落order 叫車

coney
|
由Goldcoast去Brisbane, 打算call Uber, 請問是否喺香港download個Uber apps就得? 仲有咩要做? 比$係咪都係 ...

請問呢段路用UBER要幾錢?
KKLmama
|
回覆 coney 的帖子

好似AU170-220.
KKLmama
|
回覆 kmpurin 的帖子

我其實冇用過uber
KKLmama
|

好驚唔識點攪
kmpurin
|
KKLmama 發表於 18-8-24 10:12

我其實冇用過uber

咁你試下係香港用
好易
metrochung
|

我在gc用了uber,好容易,要入CR card比$的
,基本上我用uber出入。有行李就包車,比cash
wcpcelia    發表於 18-8-24 15:42
KKLmama
|
回覆 metrochung 的帖子

點解有行李要包車? 唔可以用uber? 係咪咁意思? 謝謝!
metrochung
|
KKLmama 發表於 18-8-24 12:03

點解有行李要包車? 唔可以用uber? 係咪咁意思? 謝謝!

因uber放不到多行李,我5人uberXL,坐了落去根本放不到行李,好彩一早在香港已包車
kmpurin
|
KKLmama 發表於 18-8-24 12:03

我係goldcoast 同Sydney 都搭過好多次uber
但係無得揀Uber XL
有時會係7人車,有時係普通私家車
我由Sydney 機場出市區,普通車只放到2件大行李
我要抱住一件24吋喼
由酒店去機場就咁啱係7人車
好正
KKLmama
|

唔該有冇包車資料?