頭入風,頭痛

李露眉
|

而家一有風直吹頭,會頭痛
每日一入火車地鐵,就痛,落車就無事

點搞??

update
我懶得煲,人地話健康工x有,天麻湯,朝早飲左,而家火車直吹頭,無痛了

好work
waynewon
|
戴帽
李露眉
|
waynewon 發表於 18-8-23 18:10
戴帽

有無根治方法?
yucl_hk
|
坐巴士
vincielau
|
我都係咁(或者嚴重過你),唔想頭痛唯有戴帽,出街一定會放定响袋。点解我嚴重過你,因為我連瞓覺都需要戴住嚟瞓,啱啱老公先幫我淘咗2頂“月子帽”for我瞓覺用。
李露眉
|
vincielau 發表於 18-8-23 18:16
我都係咁(或者嚴重過你),唔想頭痛唯有戴帽,出街一定會放定响袋。点解我嚴重過你,因為我連瞓覺都需要戴 ...

我坐完月試過一排,自然好翻
而家又黎……我已一入火車就披肩,我諗真係要帶帽
loloma
|
李露眉 發表於 18-8-23 18:10
有無根治方法?
老鼠仔洒
李露眉
|
loloma 發表於 18-8-23 18:20
老鼠仔洒

邊到買
vincielau
|
李露眉 發表於 18-8-23 18:17
...

我諗係年紀大咗加上嗰時坐月坐得唔好所以咁唔受得(我個細路已經幾歲啦)。
有時坐巴士坐正出風位,我就會嗱嗱聲戴帽,發覺戴口左帽仲暖過用披肩。
唔想畀人見我夏天戴冷帽,於是去咗D運動店舖買咗頂薄帽,頂帽頂端有繩索,拉開仲可以拎嚟圍頸一物2用。
babynetnet
|
整番個天麻魚頭湯飲!
chrischung
|
天麻湯

白蘭地洗頭
mojacko
|
天麻魚頭湯
Poyau
|
mojacko 發表於 18-8-23 20:35
天麻魚頭湯

|
薑水洗頭,唔知得唔得
李露眉
|
我今日係健康工X買左包..天麻湯,
唔知得唔得,見佢有天麻但無雞的.
sjnl43
|
李露眉 發表於 18-8-23 18:17
...

戴cap帽, 好多十幾歲戴, 唔老土!

好多啊叔頭頂光都戴

唔好夜晚洗頭, 風桐吹唔到頭髮透徹, 早上Hea陣食埋早餐洗
問下中醫點攪

sjnl43
|
李露眉 發表於 18-8-23 18:24
邊到買

我見有得賣, 有蛇添, 不過吊腳喎, 費事比人話我Sale 有需要自行pm

唔知有無開天殺價, 要專車去!

pomanlife
|
李露眉 發表於 18-8-23 18:10
有無根治方法?

大魚頭煲天麻