等左6年既興趣班,終於比我排到,好開心!

女皇駕到
|
我仔讀幼稚園時已經好想學騎馬,但無奈真係高消費活動,再加上全部都好遠。

後來search到康文署同馬會響鯉魚渡假村入面既公眾騎術學校有訓練班,果時都知道要等最少3年,但我只揀星期六日上堂就要等仲耐。

等左6年既今日終於收到電話排到期,10月可以上堂啦,價錢仲要好平,250/堂,每堂45分鐘。

不過我估買裝備都要洗一筆錢,但都好開心終於等到。
究竟我是誰
|
女皇駕到 發表於 18-8-23 18:09
我仔讀幼稚園時已經好想學騎馬,但無奈真係高消費活動,再加上全部都好遠。

後來search到康文署同馬會響鯉 ...

恭喜
Yubi.T
|
cara.mak
|

happyty
|

meow_day
|

yurijm
|
哇,原來要排6年
真係幾誇張喎
恭喜哂
fatfat0423
|
唔係黑心咒你,騎馬係高危運動,好多保險都唔包,叫阿仔小心啲好
TOILEE
|

恭喜
boccioni
|
carpe_diem
|
好開心呀!我都好想學
crystal媽咪
|
☺☺☺
fuhk
|
fatfat0423 發表於 18-8-23 18:22
唔係黑心咒你,騎馬係高危運動,好多保險都唔包,叫阿仔小心啲好

咁不如乜都唔好做啦
馬爾太
|

其實出世已經係高危。
馬爾太
|
樓主放心,騎術學校有晒經驗,亦唔會簡啲野性馬俾初學者。小朋友聽教練講就ok架啦。enjoy個課堂啦
wcpcelia    發表於 18-8-24 10:32
禁上發言
|

wan_sosin
|
馬爾太 發表於 18-8-23 18:32
其實出世已經係高危。

香港嘅教育制度已經是天羅地網

恭喜樓主!追求到自己的理想是開心嘅
mandy952
|
馬爾太 發表於 18-8-23 18:34
樓主放心,騎術學校有晒經驗,亦唔會簡啲野性馬俾初學者。小朋友聽教練講就ok架啦。enjoy個課堂啦
...

通常係跑馬出事,騎馬玩下嘅未聽過,不過行船跑馬三分險,騎馬仔時唔好無啦啦尖叫就真嘅
jollyma
|
六年可以係由小學生變中學生,仲有興趣玩咩?
HannahChow
|