腰坐唔直

mrs.3845
|
我仔識坐,識爬,識企,識扶住行。坐嘅時候冇腰骨咁,企&行嘅時候腰直嘅。有咩問題?
kissapplegirl
|
mrs.3845 發表於 18-8-23 20:23
我仔識坐,識爬,識企,識扶住行。坐嘅時候冇腰骨咁,企&行嘅時候腰直嘅。有咩問題?
...

幾多個月? 打番健康院問問姑娘好d,睇下需唔需要見醫生,坐唔直怕腰骨有事
mrs.3845
|
kissapplegirl 發表於 18-8-24 02:00
幾多個月? 打番健康院問問姑娘好d,睇下需唔需要見醫生,坐唔直怕腰骨有事
...

10個月大了。
如果郁下BB,佢就會腰直,跪地下玩時也是直的。我記得我小學時也會這樣是因為懶惰,攰,所以冇坐直。
1歲帶他去母嬰健康院。。
我要做媽媽
|
或者你咨詢下醫生喇,等到一歲先去健康院都得既,呢兩個月你再keep住留意下
candyip23
|
...

會唔會係唔夠鈣啊?
mrs.3845
|
candyip23 發表於 18-8-24 18:28
會唔會係唔夠鈣啊?

我都懷疑,因為初生時醫院曾經驗到佢骨酵素高,醫生叫過我轉奶粉,話我唔夠鈣質比BB. .. 唔知BB有冇補充劑可以服用呢
haha748494
|
到大D應該唔會,如果有去健康院,可以問下嘅。
bchuma
|
...

最好去見下醫生。不過都有可能係懶bb 。
mrs.3845
|
bchuma 發表於 18-8-26 20:59
最好去見下醫生。不過都有可能係懶bb 。

咁嘅樣

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
RubyYu07
|
我就咁睇你發既照片,又覺得好正常!坐姿唔係都係咁咩?
mrs.3845
|
RubyYu07 發表於 18-8-27 22:19
我就咁睇你發既照片,又覺得好正常!坐姿唔係都係咁咩?

你見佢摺埋對腳坐,條腰還好
如果申直腳坐,腰就無乜力
我發現我自己如果申直腳坐,腰也不太有力坐直,不知道是不是根本我都有問題。 但我個人其他地方也正常,運動也有做,冇乜大礙
RubyYu07
|
mrs.3845 發表於 18-8-28 14:46
你見佢摺埋對腳坐,條腰還好
如果申直腳坐,腰就無乜力
我發現我自己如果申直腳坐,腰也不太有力坐直,不 ...

會唔會你諗多左?我好似都係咁既情況你問多幾個人先
mrs.3845
|
RubyYu07 發表於 18-8-28 14:57
會唔會你諗多左?我好似都係咁既情況你問多幾個人先

你都會?咁我問吓c6係咪咁先
bchuma
|
mrs.3845 發表於 18-8-26 21:38
咁嘅樣

我覺得好正常,大人有時候都會坐成咁