請問大家第一次產檢係多週去睇架?

eillenchan
|
我book左六週一去睇,係咪太早呢
ipcs
|
eillenchan 發表於 18-8-23 20:31
我book左六週一去睇,係咪太早呢 ...

7w2
freshrose
|
4w2
企鵝仔小P
|

8weeks+
Charmchai
|
ipcs 發表於 18-8-23 20:51
7w2

依個周數照咩超?同埋照到閃閃未呀?

我嚟緊都7w 第一次照,好怕照陰超同埋怕未照到閃閃始終未放心
eillenchan
|
咁初時大概幾耐去一次產檢??
Charmchai
|
ipcs 發表於 18-8-23 20:51
7w2

..
ipcs
|
Charmchai 發表於 18-8-23 21:46
依個周數照咩超?同埋照到閃閃未呀?

我嚟緊都7w 第一次照,好怕照陰超同埋怕未照到閃閃始終未放心

肚超,有閃閃,個胎大約1cm長。
Charmchai
|
ipcs 發表於 18-8-23 21:48
肚超,有閃閃,個胎大約1cm長。

7w2 係你用m 期計定照出嚟嘅周數呀?
ipcs
|
Charmchai 發表於 18-8-23 21:49
7w2 係你用m 期計定照出嚟嘅周數呀?

last M計,照出嚟有7w3,醫生話差唔多
wsyggk
|

9 week 3
Charmchai
|
ipcs 發表於 18-8-23 21:50
last M計,照出嚟有7w3,醫生話差唔多

希望星期六我都可以順利照到閃閃啦
eillenchan
|
回覆 freshrose 的帖子

請問你之後果次係幾w再照?
musiccisum
|

7wk照閃閃
freshrose
|
eillenchan 發表於 18-8-23 21:54

請問你之後果次係幾w再照?

4w6 , 因為我流啡,果時照到營養囊,之後6w3 就照到心跳
zhukimlim
|

8Week1

eillenchan
|

謝謝~我今日去照,希望都照到閃閃~
dolldollk
|
eillenchan 發表於 18-8-24 08:06

謝謝~我今日去照,希望都照到閃閃~

加油啊, 我都聽日照, 好緊張~~~~
我要做媽媽
|
我果時候系7week,你6week都差唔多喇
sin_cinderella
|
5w3,當時預咗未照到閃閃,一心只想confirm無宮外孕﹗