清胎毒

cpycpyhelen
|
依家三十一週第一日,幾多週開始可以清胎毒?打算睇中醫去清,甘第幾週睇比較好
我要做媽媽
|
咁或者你可以而家去問問醫生,睇下清得未?我果時候係35週先架
mocha20150323
|
我29週已經開始食d,慢慢增加
cpycpyhelen
|
我要做媽媽 發表於 18-8-23 22:27
咁或者你可以而家去問問醫生,睇下清得未?我果時候係35週先架

好呀,謝謝你
cpycpyhelen
|
mocha20150323 發表於 18-8-23 22:38
我29週已經開始食d,慢慢增加

謝謝你
tung_3bi
|
我33周左右開始, 幾舊仔西瓜, 自己整D少糖既糖水, 飲下椰青咁啦.....
haha748494
|
我28W開始睇中醫。
cpycpyhelen
|
tung_3bi 發表於 18-8-24 11:36
我33周左右開始, 幾舊仔西瓜, 自己整D少糖既糖水, 飲下椰青咁啦.....

係呀,不過我有孕娠糖尿,太高糖份我又唔食得,所以我都唔知可以食咩
cpycpyhelen
|
haha748494 發表於 18-8-24 16:16
我28W開始睇中醫。

飲中藥?
haha748494
|
回覆 cpycpyhelen 的帖子

系吖,28W之後就4W睇一次。
tung_3bi
|
cpycpyhelen 發表於 18-8-24 16:27
係呀,不過我有孕娠糖尿,太高糖份我又唔食得,所以我都唔知可以食咩
咁就麻煩D喇, 唔知D涼瓜, 冬瓜, 意米果D做湯得唔得呢?
cpycpyhelen
|
tung_3bi 發表於 18-8-28 17:44
咁就麻煩D喇, 唔知D涼瓜, 冬瓜, 意米果D做湯得唔得呢?

我都唔清楚,我家姐就叫我食芝麻湖個啲
bchuma
|
cpycpyhelen 發表於 18-8-23 22:17
依家三十一週第一日,幾多週開始可以清胎毒?打算睇中醫去清,甘第幾週睇比較好
...

胎毒一定要清,因為我當時無點注意,bb好多濕疹
chingsss
|
我個時成36週先慢慢食少少涼野去清,生左出來又唔會有濕疹或皮膚唔好,其實好睇媽媽懷孕時期食啲咩!
cpycpyhelen
|
bchuma 發表於 18-8-28 22:55
胎毒一定要清,因為我當時無點注意,bb好多濕疹

其實我都諗住要清,但我要睇下可以食咩清胎毒,因為我孕娠所以好難諗
cpycpyhelen
|
chingsss 發表於 18-8-29 00:00
我個時成36週先慢慢食少少涼野去清,生左出來又唔會有濕疹或皮膚唔好,其實好睇媽媽懷孕時期食啲咩!
...

其實我都食得好清架啦,因為都要界口
Che_Che
|
36周開始清
珍惜眼前
|
cpycpyhelen 發表於 18-8-29 08:21
其實我都諗住要清,但我要睇下可以食咩清胎毒,因為我孕娠所以好難諗

自己煲,多糖少糖或完全走糖都自己選擇,有孕娠出面糖水已經唔岩你食
purplerain0348
|
cpycpyhelen 發表於 18-8-24 16:27

我都係,所以我唸自己煲時加少啲糖
bchuma
|
cpycpyhelen 發表於 18-8-29 08:21

乾脆直接穩中醫清啦。而家我女女4個月,一直都有濕疹,好後悔當時無注意。