有冇咁女人,唔湊自己仔同朋友一家人去旅行

LeungIdayy
|
攪緊離婚,話要拎撫養權,但係咩冇做過,湊仔都唔湊,比咗嫲嫲湊,有冇返屋企瞓,仲要講唔會煮嘢比個仔食,仲話自己有情緒病,話要等撫養權比邊佢先湊,仲同人朋友一家去旅遊,都唔帶自己仔去,人哋一家大細佬幼去你加入去,有咁女人,仲話想拎撫養權,比咗個仔佢就慘啦,咩都唔理。
hhmum
|
我哥個b6老婆,吾理仔女吾煮飯做家務D仔女成日只食面包,成日同朋友去旅行或者上大陸吾返屋企訓,所以讀幼稚園果個成日冇返學,同我哥講冇權干涉佢喎 睇錢大個天仔女吾舒服係都要等我哥帶佢哋睇同比錢,2個依家都吾過十歲所以我好憎佢
spikenard
|
當有負面的事情發生,有d人係處理唔到亦唔能夠繼續正常應有的生活事情處理得當

失戀呀,失婚,失去至親等
小虎與點點
|
hhmum 發表於 18-8-23 03:32
有 我哥個b6老婆,吾理仔女吾煮飯做家務D仔女成日只食面包,成日同朋友去旅行或者上大陸吾返屋企 ...

點解你阿哥不離婚?
天真B
|
LeungIdayy 發表於 18-8-23 22:59
攪緊離婚,話要拎撫養權,但係咩冇做過,湊仔都唔湊,比咗嫲嫲湊,有冇返屋企瞓,仲要講唔會煮嘢比個仔食, ...

有。
功課唔教,由得佢咩都唔做唔識
有活動衝住去,小朋友掉低
有錢買煙,小朋友番學用具一定要最平,唔見左鬧餐飽
小朋友餐餐食便食
苡晴
|
睇完哂以上jm 所有留言
真係心痛
真係有D咁既父母
早知當初就唔好生
苦了下一代的成長
wcpcelia    發表於 18-8-24 09:46
月見草
|
LeungIdayy 發表於 18-8-23 22:59
攪緊離婚,話要拎撫養權,但係咩冇做過,湊仔都唔湊,比咗嫲嫲湊,有冇返屋企瞓,仲要講唔會煮嘢比個仔食, ...

佢爭撫養權其實可能只係為啖氣!
happykk
|
月見草 發表於 18-8-24 01:16

係為錢!

見過啦,大陸女人完全冇理過對仔女,
到離婚時死要爭仔女撫養權,講到自己幾唔捨得仔女!
跟住同夫家開價,肯比就即走唔比爭到底。
一收錢從此冇再出現,冇再揾過對仔女

idak
|
港女生咗三個,未離婚時老公比晒成份糧佢,佢每月只係比4千蚊奶奶,三個小朋友係奶奶度食同住,佢倆個大人放工返奶奶度食飯。佢就成日買衫買鞋,買比三個小朋友十件都無,返學鞋都係奶奶比錢買。佢屋企得一張雙人牀,跟本無預d仔女返屋企住。6299中咗流感時,佢重話同媽咪返大陸玩,半個月唔夠又去泰國,之後又去台灣十日,無理過d小朋友。
peonica
|
happykk 發表於 18-8-24 01:37
係為錢!

見過啦,大陸女人完全冇理過對仔女,
班港男港伯真係天真,自作多情,以為大陸女人有真愛,一叫申請單程證就係騙局的開始。
小朋友只係被利用成為新香港人的工具,每日相同悲劇無限輪迴,政府即管再放任啦,唔停150 單程證,只有更多悲劇發生,更不人道。
cameo
|
月見草 發表於 18-8-24 01:16

好慘⋯小朋友最應該由父母身上得到愛,呢份愛係應份、係應該必有。
即使父母離異,但都依然係佢地嘅父母,我有仔女,我永遠諗唔通某種人嘅想法/做法。唔愛可以唔生。

我係知道/識呢種父母!無言!
sjnl43
|
hhmum 發表於 18-8-23 23:32
有 我哥個b6老婆,吾理仔女吾煮飯做家務D仔女成日只食面包,成日同朋友去旅行或者上大陸吾返屋企 ...

咁d 仔女點諗

OforOsaka
|
其實父母係有責任確保子女建康成長、但現在 好多人未玩夠就生
wcpcelia    發表於 18-8-24 09:47
萍pig
|
唔好真係當做咗人娘親就會洗底變好女人啦!
Momoko303
|
有,d大陸婆最鍾意咁
hhmum
|
小虎與點點 發表於 18-8-23 23:57
點解你阿哥不離婚?

一家吾知一家事
zoekayan
|
有仔女在身邊先可以唔使做野,伸手向政府攞錢
KATRINE
|
有時d男人真好冇用!冇威嚴,俾女人head住声都吾出,但又要烦自己妈妈,即嫲去凑。但俾小小意見就俾d孫的媽鬧多事!不知所谓!
牛牛bb
|
咩係FB體驗戶?
hhmum
|
sjnl43 發表於 18-8-24 04:31
咁d 仔女點諗

兩個都仲细㸃識諗,個大女知個呀媽吾錫佢只識打同鬧她說最鐘意爸爸,相反媽媽錫晒個仔成日又攬又錫說最吾鐘意爸爸,我有問過我哥佢成日咁打個女你吾心痛咩?他說見到會心痛我仲鬧佢吾阻止吾好好咁保護個女