自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

天真B 發表於 18-8-24 00:06
有。
功課唔教,由得佢咩都唔做唔識
有活動衝住去,小朋友掉低

咁都得小朋友好可憐

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

從來唔信世上媽媽好。 唔好的媽,多過好媽。

珍珠宮

回覆樓主

當然有喇.我都識
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

翡翠宮

hhmum 發表於 18-8-23 23:32
有 我哥個b6老婆,吾理仔女吾煮飯做家務D仔女成日只食面包,成日同朋友去旅行或者上大陸吾返屋企 ...

大陸女人係咁架啦,10個有9個半都係咁。。。。。。。。。。。。。我身邊大把。個女讀幼稚園,可以請假3個月返大陸,只為了同朋友玩,打牌。。。。。。。係香港男人咁豬係要娶大陸女人,幾多個嚟到香港就變臉。

珍珠宮

hhmum 發表於 18-8-24 07:51
兩個都仲细㸃識諗,個大女知個呀媽吾錫佢只識打同鬧她說最鐘意爸爸,相反媽媽錫晒個仔成日又攬又錫說最吾 ...

始終大家成年, 你著緊我明, 但同啊媽一樣要放手, 忍心d 等個女人發揮, 長痛不如短痛, 太離譜件事快d 到結尾

而家細路早熟, 成十歲有思想架啦, 人性始終幫自己父母, 個d 人又識講野, 自有辦法講到自己幾慘, 軟化個女架啦

黎多幾單, 大人細路都要醒

別墅

熱血勳章

LeungIdayy 發表於 18-8-23 22:59
攪緊離婚,話要拎撫養權,但係咩冇做過,湊仔都唔湊,比咗嫲嫲湊,有冇返屋企瞓,仲要講唔會煮嘢比個仔食, ...

小孩好慘呀 ,唔知點做人阿媽架

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

咁樣點爭

寶石宮

2023年兔年勳章

peonica 發表於 18-8-24 02:55
班港男港伯真係天真,自作多情,以為大陸女人有真愛,一叫申請單程證就係騙局的開始。
小朋友只係被利用成 ...

只為***

男爵府

tsung 發表於 18-8-24 08:10
咁都得小朋友好可憐

係,佢有1仔1女,小朋友暫時覺得好開心,冇人要佢地做功課,佢阿媽話迫黎做咩,驚佢一陣走去跳樓,根本籍口,小朋友長大後發現自己咩都唔識,到時就可憐了,現在是2年級升3年級,A-Z都未認得哂

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

天真B 發表於 18-8-25 14:07
係,佢有1仔1女,小朋友暫時覺得好開心,冇人要佢地做功課,佢阿媽話迫黎做咩,驚佢一陣走去跳樓,根本籍 ...

不負責任嘅藉口

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

happykk 發表於 18-8-24 01:37
係為錢!

見過啦,大陸女人完全冇理過對仔女,

賣囡,d b6淨係為錢為身分證,出賣身體,出賣子宮,仔囡大左再賣埋

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

天真B 發表於 18-8-25 14:07
係,佢有1仔1女,小朋友暫時覺得好開心,冇人要佢地做功課,佢阿媽話迫黎做咩,驚佢一陣走去跳樓,根本籍 ...

其實以前d父母都係咁架啦,自己要搵食,邊會理到個小朋友,個個都係自己讀書讀到上大學,有d朋友教緊d差既小學、有小朋友小學畢業都未識曬26個英文字母!

而家小朋友係兩個極端⋯⋯

男爵府

littlefunpig 發表於 18-8-25 16:55
其實以前d父母都係咁架啦,自己要搵食,邊會理到個小朋友,個個都係自己讀書讀到上大學,有d朋友教緊d差既 ...

咁當然係因為個媽其實係冇做野

男爵府

回覆樓主:

將呢啲唔理小朋友既情況,收集做記錄,最好佢講既野,有錄影/音,再交比個官,由官判斷佢喺咪合適既照顧者。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

攪緊離婚,話要拎撫養權,但係咩冇做過,湊仔都唔湊,比咗嫲嫲湊,有冇返屋企瞓,仲要講唔會煮嘢比個仔食, ...

樓上講得啱,
搜集衰阿媽罪証,
攞返個撫養權!

洋房

又有新嘢個女人,話要係到住到個仔小二先走人,宜家個仔K3,佢話冇地方住,佢老公話比間屋佢同個仔住,自己搬出去,個女人話唔想見到佢老公,拎原自己搬出去住,驚阿仔冇地方住。
個女人有出去做嘢,我知就好多份part time,成日同媽講話返工,湊唔到仔,點知去咗玩添。

大宅

有!有個大陸親戚結婚差不多20年,初初老公係大陸開廠時識嘅,結婚後申請佢嚟香港,但之後老公生意失敗返返香港做地盤佢就唔肯跟人返香港涯,要老公月月返去攞生活費比佢,跟住過左10年,其間生左個女係大陸湊讀寄宿學校,等個女11歲時話要同個老公離婚,因為佢係大陸識左個做官嘅仲要細佢10年嘅後生仔,仲要同人有左個仔,個老公唔肯離,佢仲要爆埋原來個女都唔係佢老公嘅,係另一個男人的(唔係現有第三者)個老公接受唔到話點都唔會離婚,佢要留係大陸就留,但個女佢錫左10年養左10年,點都唔會放棄,好彩2父女感情好好,要返嚟香港同老豆住(因為唔想對住個老母同個男人)到依家又過左9年,個女考入中大,同老豆感情好好,但對阿媽已無感情,好少聯絡!
佢自己係大陸無名份咁跟住個男人,聽講成日比個仔恰,個男人出面大把女對佢不理睬,因佢已人老珠黃接近45,相信佢依家悔不當初!

首頁

尾頁

跳至