論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

sasatt 發表於 18-8-24 18:42
係一大早沖
晚上唔沖
星期日放假晚上回來都唔沖

最恐怖喺垃圾筒事件呀!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

hihi_shirley 發表於 18-8-24 20:01
咁好彩你個菲姐都冇病到……

根本就係nonsense. 廢話連篇, 其中最衰個件肥廢人cornellia, 50吋pet pet, 佢沖涼要45 mins. 因肥到唔郁得. 沖涼都慢過人, 肥 連楂soap都有排楂, 成隻黃油蟹咁.

Sunday未天光就沖定涼出去, 夜晚返來, 鞋, 比印度男人輪姦完咁, 成個謝晒, 行過gut吓gut吓, 唔沖涼入房開大冷氣. 我唔得, 押番佢出來要佢沖涼 I am very tired. If you don't wash, don't enter the house, sleep outside the door. 喊, 我真係烹佢出門口. 卒之洗. 次次看牛咁.

大宅

lily-of-valley 發表於 18-8-24 20:11
根本就係nonsense. 廢話連篇, 其中最衰個件肥廢人cornellia, 50吋pet pet, 佢沖涼要45 mins. 因肥到唔 ...

會咁㗎?!!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

hihi_shirley 發表於 18-8-24 20:25
會咁㗎?!!!

2000, 2001, 2002, 2003, 一年生一個, 全部唔同男人, 唔使揍架, 全帝掉在church, 咪生至50吋pet pet.

仲周圍教其他bun, if you have baby, you no need to work, your employer cannot terminate you, need to give you holiday and money.

因佢2000, 比人攪大肚, 以為有港太做, 點知人地趙完鬆, baby亦無居留權, 個舊boss 見佢就完約, 費事眼冤, 比埋成個contract人工叫佢消失。 佢呃我申請咗佢來, 以為可重施故技。 好彩佢肥成咁, 唔使錢D男人都唔想同隻豬做, 我好彩。

珍珠宮

sasatt 發表於 18-8-24 13:38
之前請過兩個海外菲
晚上洗完碗佢唔好意思太早入房
坐住等9點

佢係咪叫 Mary 一模一樣
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

伯爵府

貓頭雀 發表於 18-8-24 21:26

叫maria呀
另一個叫merlene咁上下

伯爵府

hihi_shirley 發表於 18-8-24 20:05
最恐怖喺垃圾筒事件呀!

為免監介,我當唔知
但第二天去買左個成人痰盂
仲配埋個蓋比佢

伯爵府

PCCW2319 發表於 18-8-24 19:11
你嗰個住好鄉下, 未出過國打工?

4年完約架

水晶宮

sasatt 發表於 18-8-24 23:19
為免監介,我當唔知
但第二天去買左個成人痰盂
仲配埋個蓋比佢

乜唔係應該叫佢要去小便大便, 都應該去廁所, 而唔係係自己房間咩?
天空之城, 快樂之地

伯爵府

PCCW2319 發表於 18-8-24 23:35

乜唔係應該叫佢要去小便大便, 都應該去廁所, 而唔係係自己房間咩?

本身我係完全唔入佢房架
放假佢鎖房門才外出
發現都係因佢房跳制要我去睇先知
佢再在房痾我都唔會知
我亦好相信佢會再咁樣做
咁不如搵個辦法解決啦

象牙宮

hihi_shirley 發表於 18-8-24 20:03
我都驚如果我再講,佢都會走去扮沖涼,到時連水都嘥埋,仲衰……

我唔好脾氣的, 最憎人講大話, 因咁污糟, 我已經掃把。

男爵府

係一大早沖
晚上唔沖

呢件事夠爆

水晶宮

sasatt 發表於 18-8-24 23:48
本身我係完全唔入佢房架
放假佢鎖房門才外出
發現都係因佢房跳制要我去睇先知

我自己覺得比佢係房如廁唔係解決方法囉。除非係傷殘人士, 我真係接受唔到係房如廁。仲有可能唔係第1時間清洗個兜。
天空之城, 快樂之地

伯爵府

PCCW2319 發表於 18-8-25 08:44
我自己覺得比佢係房如廁唔係解決方法囉。除非係傷殘人士, 我真係接受唔到係房如廁。仲有可能唔係第1時間 ...

我估做唔出在房大便掛
我62晚上要去幾次小便都放尿壺在房
第2日早上先倒架
可能一早見過我又接受到囉

水晶宮

sasatt 發表於 18-8-25 13:09
我估做唔出在房大便掛
我62晚上要去幾次小便都放尿壺在房
第2日早上先倒架

老人家/長輩因為身體健康問題, 呢個我可以接受。

但外傭咁做, 我會懷疑佢身體健身係咪有問題。到續約時, 亦都真係要小心考慮。
天空之城, 快樂之地

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

係一大早沖
晚上唔沖

唔係咁恐怖呀
你間屋好大,廁所要行好遠咩?行去廁所都咁懶,都唔慌會勤力做嘢
污糟又懶,都唔知有冇將d尿倒出窗外

男爵府

貓頭雀 發表於 18-8-24 21:26

我之前炒的Mary , 同你講的一樣,唔肯沖涼,

唔通你請左佢 ? (我知佢改左名,回香港)

大宅

hihi_shirley 發表於 18-8-23 23:11
37歲的新菲姐黎到的第三個晚上…… (emoji)
第一晚,佢搭早機飛黎,等我放工接佢返屋企都晏,同佢一齊出街 ...

我菲又係中午沖涼,夜晚唔沖, 見佢有時冇開熱水爐,有時開熱水爐溫度較得好高, 都擔心佢係扮沖涼, 同埋懷疑佢冇洗衫, 問佢點解洗完影唔見佢掛在廁所窗吹乾, 佢話啲衫已經乾曬,根本冇可能乾衣後4小時D衫就乾。

男爵府

YFYIP 發表於 18-8-25 22:53
我菲又係中午沖涼,夜晚唔沖, 見佢有時冇開熱水爐,有時開熱水爐溫度較得好高, 都擔心佢係扮沖涼, 同埋 ...

佢應該冇洗衫啦

邊有乾得咁快? 佢住非洲?

佢手洗衫或用洗衣機洗?

首頁

尾頁

跳至