請問是否騙案?

willwillmom
|
我姊夫係FB 見到 dyson 風筒賣$599
我家姐send 黎問我係唔係假既
請問大家有無見過此post?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
tansyneko
|
又係200個
今朝先有個又係賣依個D字頭的風扇,話咩家中有急事要套現要平賣D貨,又剛好係200個
wcpcelia    發表於 18-8-24 10:30
good_pig    發表於 18-8-23 23:55
Mandy20110504
|
willwillmom 發表於 18-8-23 23:42

假的
yenho
|
你搵晒成個網,如果冇電話地址聯絡,只得類似pm, messenger....就係呃人,你收到貨會發覺貨不對辦,但再冇辦法聯絡到賣家,佢會block你
|
又黎?
日本成
|
哇!我之前都試過有類似騙案,去Safari search 野彈咗個廣告 做完問卷有$1電話送
我先頭信以為真仲墳資料比佢,之後我阿妹一睇到個網址就知係騙案

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
至愛朱古力
|
今朝先一個post, 月經post變 日經post
cherryluk
|
我都見到呢個post,感覺極似騙案
一罐可樂
|
可能d 人用$599 收既貨係唔知乜鬼diyson , dyyson, dysin, dysan既風筒

係fb只要放張dyson相加一句蝕本價賤賣, 又可以呃一堆人錢. $599 x 200 = 119800, 呃錢真係易過借火
VCBB小天使
|
willwillmom 發表於 18-8-23 23:42

9 成 9 喇
hahaha1231
|

Joant
|

LamLamPeggy
|
平咁多真係唔敢買
D..D
|
咩叫掂水?
fan.sh.jai
|
真係橋唔怕舊...一見到限量限時就唔用腦, 唔諗下明明可以賣3000但就600賣比你, 佢地開善堂咩
willwillmom
|
唔該晒各位
willwillmom
|
哎呀,我姊夫原來巳登記左,不過未比錢,但搵唔到取消方法,請問點做好呀?
lingfu
|
真係好難相信呢條橋可以玩咁耐都仲有人中
Rilakkuma12
|
willwillmom 發表於 18-8-24 07:49
哎呀,我姊夫原來巳登記左,不過未比錢,但搵唔到取消方法,請問點做好呀?
...

拒收就可以了
tsung
|
cherryluk 發表於 18-8-24 00:41
我都見到呢個post,感覺極似騙案