暑假完未丫,救命!

rean_chau
|
成個暑假,馬不停蹄,我覺得自己就快癲啦!個個星期去玩,帶唔同嘅人去玩,上山下海咏香江。我媽唔知邊度黎咁多親戚,個個暑假都黎香港玩,個個都話唔識路,要人帶住。我媽就一句腳痛,陪唔到佢地,重任又pass左比我!七月一單,四日三夜,八月岩岩送走兩枱客,黎緊又有一個job, 要去兩大樂園,大嶼山西貢同食自助餐,精神體力真係吃不消。今晚攞張單同我媽計數,佢話出年唔再招呼喎,信佢至奇!出年我一定要揾份暑期工做,返工都無咁辛苦。

其實啲親戚無乜野,門票買野都係自己比返錢,食野就大家比下,就係大鄉里出城無安全感,出入要人帶,比佢自己搭地鐵,又出錯站,崩潰!
gion
|
我都好憎帶人去玩,一個字,悶!
mao2008
|
設團數上限
mandy108
|
下年你要早d做好準備啦
月見草
|
rean_chau 發表於 18-8-24 00:17
成個暑假,馬不停蹄,我覺得自己就快癲啦!個個星期去玩,帶唔同嘅人去玩,上山下海咏香江。我媽唔知邊度黎 ...

我好彩D,只是陪自己個仔,反而朋友返嚟都好獨立唔使陪,只約吓tea或食飯!
gion
|
最中意陪我個仔,我諗最唔想開學嗰個係我多D
Jessy
|
仲有一星期就完了, 頂埋佢啦!!!
wcpcelia    發表於 18-8-24 10:07
|
只係暑假,都有盡頭。
我媽有幾個妹,暑假,國慶,聖誕年年都出,
其他時候都突然會隨時到香港,真係好多地方我住香港都無去過,係同佢哋一齊第1次去
唯有安慰自己,當去香港遊覽。
忌廉寶寶
|
gion 發表於 18-8-24 01:42
最中意陪我個仔,我諗最唔想開學嗰個係我多D

我都係,好enjoy個暑假,開學仲慘過自己要返學
bosch
|
羨慕你... 出去好過困獸鬥啦.
Fishqqma
|
mao2008 發表於 18-8-24 01:16
設團數上限

李露眉
|
我都好憎,最慘香港無地方好去,一去就多人

你有咩行程,可否過兩招黎
I9528
|
樓主,你咁好招呼,仲要唔要多個親戚呀?
我認你做妹妹丫
豬C9
|
我暑假只需陪我囡1個。今年暑假特別難捱,情緒病都出埋黎
唔知點講好,仲有幾日。查實每年6月頭開始就好驚。唔知我係未對暑假恐懼症特別嚴重
rean_chau
|
李露眉 發表於 18-8-24 08:04
我都好憎,最慘香港無地方好去,一去就多人

你有咩行程,可否過兩招黎

朝早西貢, 食完海鮮午餐就返酒店抖一陣, 然後出尖沙咀咏香江
大嶼山就玩一日, 纜車拜佛 再唔係 就鑽石山 南蓮池園 / 然後過香港島上山頂坐下電車 去香港大學美術博物館, 何里活道行下
去旺角行街買野.... 美荷樓食個LUNCH 睇下舊香港

我啲親戚好早起身架...個個八點前就想出門去玩.
李露眉
|
rean_chau 發表於 18-8-24 09:03
朝早西貢, 食完海鮮午餐就返酒店抖一陣, 然後出尖沙咀咏香江
大嶼山就玩一日, 纜車拜佛 再唔係 就鑽石 ...

佢地好中意香港??
bongbongpatty
|
rean_chau 發表於 18-8-24 00:17
成個暑假,馬不停蹄,我覺得自己就快癲啦!個個星期去玩,帶唔同嘅人去玩,上山下海咏香江。我媽唔知邊度黎 ...

去外地玩係咁架la
出錯站咪出錯
吾錯過点識
下次黎又係做成倚賴
邊个去旅行吾係周圍揾路架
香港已經好好又吾係外語
你可以吾應承
你ma自己搞店
行到腳痛就吾會有下次
你下下都就晒應承
咪再有下次下次再下次
不過贊下你先你好好好孝順
yiu_mimi
|
rean_chau 發表於 18-8-24 09:03
大嶼山就玩一日, 纜車拜佛 再唔係 就鑽石 ...

節目豐富

最大鑊係8點就要出發開始行程
bigbighei
|
我個上星期已開學了
tsung
|
Jessy 發表於 18-8-24 01:58
仲有一星期就完了, 頂埋佢啦!!!