有無人係高雄墾丁?

sinman08
|
宜家天氣如何?
南部大雨水浸,星期日岀發去高雄墾丁,
係咪應該取消墾丁呢,睇天文台話成個禮拜都大雷雨
7樓
|
聽日停工停課,週日未知
Ling33
|
我前日到高雄,一直不停落雨,昨日真喺超大風大雨,今日停工停課,科工館休館,唉…
wcpcelia    發表於 18-8-24 09:21
LCHF
|
輕軌水上飄

sinman08
|
LCHF 發表於 18-8-24 12:14
輕軌水上飄

嘩。。。好危險喎(emoji)(emoji)(emoji)
LCHF
|
sinman08 發表於 18-8-24 12:44
嘩。。。好危險喎(emoji)(emoji)(emoji)

東森新聞

https://www.facebook.com/news.ebc/videos/287870798475063/

禧媽媽
|
sinman08 發表於 18-8-24 01:04
宜家天氣如何?
南部大雨水浸,星期日岀發去高雄墾丁,
係咪應該取消墾丁呢,睇天文台話成個禮拜都大雷雨

我同你一樣,又係星期日出發去高雄墾丁.
咩都準備晒, 而家唔知點算.

最慘包車司機都話, 要星期六才回覆出唔出車, 因為話多處水浸, 根本行唔到車
wcpcelia    發表於 18-8-24 15:39
youhello507
|
咁睇法,去到都冇水游,不如留在安全地方
hudsonchui
|
明天我飛台北,吾知台北天氣如何
sinman08
|
禧媽媽 發表於 18-8-24 14:42
我同你一樣,又係星期日出發去高雄墾丁.
咩都準備晒, 而家唔知點算.

宜家民宿又取消唔到,勁灰
據聞仲好似想打風
LCHF
|
youhello507 發表於 18-8-24 14:49
咁睇法,去到都冇水游,不如留在安全地方

週圍都係水,又唔係制水,點會冇水遊

LCHF
|
sinman08
|
LCHF 發表於 18-8-24 16:12
落湯🐔

https://www.ettoday.net/news/20180823/1242013.htm

頭先東森話26號有另一場豪雨,睇黎所有活動都要取消
禧媽媽
|
sinman08 發表於 18-8-24 15:05
宜家民宿又取消唔到,勁灰
據聞仲好似想打風

你全程住墾丁民宿?

我就頭兩晚訂左民宿, 而家都係冇得退款
爭扎梗, 要唔要在高雄揾番酒店 (我原先己訂 DAY1-2墾丁民宿, DAY3-5高雄酒店)
如果唔揾, 就要博下到高雄機場後, 睇下有冇巴士去墾丁.

禧媽媽
|
LCHF 發表於 18-8-24 16:12
落湯🐔

https://www.ettoday.net/news/20180823/1242013.htm

睇黎, 住高雄都係差不多 唔知點算
sinman08
|
禧媽媽 發表於 18-8-24 16:29
你全程住墾丁民宿?

我就頭兩晚訂左民宿, 而家都係冇得退款

我係27-29號墾丁
26,29-31係高雄
頭先見到啲相,真係好恐怖
小朋友又無地方可以去
chiandjoyce
|
sinman08 發表於 18-8-24 17:04
我係27-29號墾丁
26,29-31係高雄

我27至28在墾丁,29至30在高雄, 我想取消墾丁因為冇得玩呀! 我直頭想唔去啦,一拖二
家家公主
|
朋友仔住高雄...佢話今日雨帶正向北移...今日已到中部...我星期日都去台北...
LCHF
|
禧媽媽 發表於 18-8-24 16:34
睇黎, 住高雄都係差不多 唔知點算

冇辦法, 風季就要承擔呢啲風險

禧媽媽
|
sinman08 發表於 18-8-24 17:04
我係27-29號墾丁
26,29-31係高雄

大家都差唔多, 今次真係要睇個天啦