求極潤手霜臨訓前用

黑色誘惑
|
我嗰對係阿婆手,每晚訓前都會厚涂一層hand cream訓覺,有咩好推介呢?

而家用petal fresh body butter 覺得唔夠潤
以前body shop 有隻africa xxx balm 之類勁正,可惜而家無左
baby_yee
|
黑色誘惑 發表於 18-8-24 01:17
我嗰對係阿婆手,每晚訓前都會厚涂一層hand cream訓覺,有咩好推介呢?

而家用petal fresh body butter ...

有朋友隻手又係勁乾, 佢話用北海道馬油good wor
黑色誘惑
|
baby_yee 發表於 18-8-24 01:19
有朋友隻手又係勁乾, 佢話用北海道馬油good wor

用過馬油
真係勁油
但表層無護好似唔夠潤
Thanks for ur reminder
等我買番支,揸完油再揸cream
七小口
|
我覺得呢隻都Ok,起碼用完吾立

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
SuperChanB
|

澳洲 DU’IT 手膜
萬寧有得賣只係幾十蚊

Dongoogoo
|

而家用petal fresh body butter ...

Neutrogena 佢話最初比漁人用 所以好潤
試過真係得 手有時有濕疹都用好左
wcpcelia    發表於 18-8-24 10:15
黑色誘惑
|
SuperChanB 發表於 18-8-24 01:38
澳洲 DU’IT 手膜
萬寧有得賣只係幾十蚊

Is it = hand cream ?
beauty
|

Neutrogena hand cream

黑色誘惑
|
Dongoogoo 發表於 18-8-24 01:39
Neutrogena 佢話最初比漁人用 所以好潤
試過真係得 手有時有濕疹都用好左

嗰個又唔得
用過好似揸左漿糊筆咁
belle2004
|
這個

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
cameo
|

我以前都用你body shop嗰款呀,配埋佢對手套,明明乾到裂開,第二朝都埋口。

近年用pixel clinical hand mask,唔洗敷過夜,20-30分鐘已經有body shop敷一晚嘅效果,佢hand/foot兩款,全serum成份(冇油),我貪佢夠快,唔洗再戴曬手套著曬襪咁瞓覺。
我喺美容院買的,你search吓「pixel clinical」應該有其他銷售點。
用過驚你返唔到轉頭
cameo
|
黑色誘惑 發表於 18-8-24 01:32
用過馬油
真係勁油
但表層無護好似唔夠潤

我都曾經試過馬油,去日本旅行時買到最靚嗰款,敷完都係同body shop嗰款乜乜Africa butter完全冇得比⋯得個油字,洗走曬之後,都係唔夠滋潤。

如果你本身已經用緊一款ok,只係想再潤d,你屋企有冇冷壓椰子油?其次係橄欖油(但椰子油明顯好好多),先用幾滴雙手互捽(椰子油有消炎、保濕、輕微祛角質功效),再加番你用緊嘅hand cream/mask如常咁用,應該會吸收得好d、又唔洗嘥左而家支cream/mask。
bosch
|
凡士林. 好lup, 所以唔駛搽咁厚.
love2talk
|
bosch 發表於 18-8-24 05:26
凡士林. 好lup, 所以唔駛搽咁厚.

我會厚搽,然後包膠袋著焗爐手套焗一陣
Janetboyyan
|
LCN
tsung
|
七小口 發表於 18-8-24 01:38

gobaa49
|
七小口 發表於 18-8-24 01:38

我都係用呢支
黑色誘惑
|
cameo 發表於 18-8-24 03:09
我都曾經試過馬油,去日本旅行時買到最靚嗰款,敷完都係同body shop嗰款乜乜Africa butter完全冇得比⋯得 ...

我有椰子油唨
Good idea! 等我今晚試下先
黑色誘惑
|
cameo 發表於 18-8-24 03:03
我以前都用你body shop嗰款呀,配埋佢對手套,明明乾到裂開,第二朝都埋口。

近年用pixel clinical hand ...

Let me search
你買開幾錢?
我驚我買貴左
miffyumiffy
|
我搽shea butter, 我對手都成日濕水,我諗唔搽爆晒都似