有D咩言行舉指別人不接受你可收皮?我不想受傷

wccwongnew
|
有D咩言行舉指別人不接受你可收皮?我不想受傷害
bing-jing
|
wccwongnew 發表於 18-8-24 02:22

歌辭嚟架?
buybuybuy
|

你似乎人際關係有困難,有無check過自己嘅智力程度,同有無亞氏保加症,我身邊有人同你一樣,如果真係智力問題或自閉症,你應該搵呢方面嘅機構,入面有好多有相同困惑嘅病友,有了解呢方面嘅心理師,同埋搞病友聯誼活動嘅社工,我以前參觀過呢類機構都唔錯。有人際能力礙,活响一般人社會,係好難理解其他人嘅意思,別人亦不會包容你只會當你儍的。你去試下吧,總好過你日日諗來諗去無答案之餘,又對你加深傷害
小可愛11
|
buybuybuy 發表於 18-8-24 03:56

你似乎人際關係有困難,有無check過自己嘅智力程度,同有 ...

上兩個 post已經叫樓主去睇醫生,不過佢唔理之嘛。
小可愛11
|

你依家咁嘅言行舉止咪不接受囉,嗱,你話你可以收X, 講過就要係,講得出就要做呀,唔好賴貓呀!
buybuybuy
|
小可愛11 發表於 18-8-24 06:29
上兩個 post已經叫樓主去睇醫生,不過佢唔理之嘛。

自閉症或者智力問題嗰啲,睇醫生都無藥食得好。只要唔傷害別人,只能夠包容佢地。人地睇佢地係怪人,佢地又唔明白別人嘅冷嘲熱諷
tsung
|
bing-jing 發表於 18-8-24 02:28
歌辭嚟架?

至愛朱古力
|
開咁多post都仲唔去睇醫生,表達能力兼吸收能力都好大問題
Poyau
|

Poyau
|
小可愛11 發表於 18-8-24 06:33
你依家咁嘅言行舉止咪不接受囉,嗱,你話你可以收X, 講過就要係,講得出就要做呀,唔好賴貓呀!
...

X files 2018 series