網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

MiuMiuLi 發表於 18-8-29 23:09
係啊,新世代有發順豐,但貴過普通自取點,你 download 佢個 app,“集運收費”果度 睇下啱唔啱先~
...

再請教請教⋯你有以下經驗嗎?
其實因為我好近SF站收件,所以想揀SF,相對我慳左車錢及時間去提貨。
但今次初試官集,發覺即使未必係禁品,經官集就賣家主動叫我退款,有d可能被「誤會」係禁品嘅貨品都廢事煩。
我想問,不計收費問題,我信經新世代過關會比官集方便得多的。但物品已去到香港新世代,再送去SF站,都一樣咁嚴謹嗎?
例如一件貓玩具帶電芯,官集一定唔會送,私集會送。但我都想知經新世代過了關,再新世代選SF站收件,係咪一樣唔可以⋯
thanks so much much much

公爵府

cameo 發表於 18-8-30 01:05
再請教請教⋯你有以下經驗嗎?
其實因為我好近SF站收件,所以想揀SF,相對我慳左車錢及時間去提貨。
但今 ...

呢個我都唔知,我估要 WhatsApp 新世代問,發順豐有乜限制

子爵府

MiuMiuLi 發表於 18-8-30 01:14
呢個我都唔知,我估要 WhatsApp 新世代問,發順豐有乜限制

謝謝回覆
其實我就係睇左新世代web內,佢已有註明送SF站嚴謹,所以都睇吓有冇jm試過,如果一樣咁嚴,咁直接用官集SF都可以嘛
or可能文字上保障公司先咁樣寫又唔定

公爵府

cameo 發表於 18-8-30 01:45
謝謝回覆
其實我就係睇左新世代web內,佢已有註明送SF站嚴謹,所以都睇吓有冇jm試過,如果一樣咁嚴 ...

用順豐冇計,有辣有唔辣,如果有其他自取點就腳緊係最好,大部份野都可以寄~

大宅

回覆 lyh80115 的帖子

請問為何我在官方物流集運服務商中没有順豐速遞這選項?

翡翠宮

piagetmum1 發表於 18-8-30 09:03

請問為何我在官方物流集運服務商中没有順豐速遞這選項? ...

只有菜鳥?

大宅

有菜鳥,沒順豐,如何可用官集順豐?

翡翠宮

piagetmum1 發表於 18-8-30 11:35

有菜鳥,沒順豐,如何可用官集順豐?

咁似乎係嗰件貨順豐唔肯送

首頁

尾頁

跳至