七月十四今晚早D回家

wong2323
|
今日七月十四盂蘭節,今晚大家唔好咁夜回家了

是是但但
|
OMG....你唔講我唔知...
但我約了人食飯啊! 做乜要俾我知.....
crystal媽咪
|
今晚要夜收
壞蛋獎門人
|
其實15先係正日,14凌晨開始
sushiroll    發表於 18-8-24 10:58
wong2323
|
是是但但 發表於 18-8-24 10:55

食完飯早D返屋企啦

wong2323
|
壞蛋獎門人 發表於 18-8-24 10:56

係呀今晚11點開始,就係十五盂蘭節,又叫中元節

bb2
|

yes,好多人搞錯..不過我都唔係好明,農曆7月鬼門關已大開,到月尾先關,咁7月15盂蘭節其實係有咩意思?陰氣最重
c9c99
|
真係唔記得左
vivibabyvivi
|
原本今晚同老公去拍拖都取消左,早啲返屋企阿仔原本今日返工返到好夜,都掉早左放工
是是但但
|
wong2323 發表於 18-8-24 11:03
食完飯早D返屋企啦

都係喇!
plumtree
|

講得冇錯。
cakii
|
我唔知十四,但都提咗啲細路,出入要小心,唔好踢到啲街邊野,亦唔好亂咁望啲燒野
BK2002
|
bb2 發表於 18-8-24 11:06
yes,好多人搞錯..不過我都唔係好明,農曆7月鬼門關已大開,到月尾先關,咁7月15盂蘭節其實係有咩意思?陰氣 ...
正日陰氣最重...
大肉兒
|
是是但但 發表於 18-8-24 10:55

me too
靚豬豬
|
我啱啱都whatsapp左呀仔叫佢今晚早d返屋企
sjnl43
|
wong2323 發表於 18-8-24 11:06
係呀今晚11點開始,就係十五盂蘭節,又叫中元節

我尋晚執袋, 袋係無拉練, 多左隻棋, 係30幾年前玩具棋, 我第一時間掉左佢

昨晚無大雨我坐屋企低層, 都索到好大燒衣味, 七月快d 過啦

是是但但
|
大肉兒 發表於 18-8-24 11:28
me too

其實唔知就冇野。
知佐, 有時個心形住......
clarawuwu
|
是是但但 發表於 18-8-24 11:37
其實唔知就冇野。
知佐, 有時個心形住......
平常心,唔好話手多多,口多多。
宜家d人都好似無以前咁諗,夜晚照行街睇戲宵夜。
hellohellojenny
|

我知道已經七月,但無刻意睇邊日係十四,唔想自己形住有野

tsung
|
謝謝3姨