自由講場

跳至

首頁

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

今日七月十四盂蘭節,今晚大家唔好咁夜回家了

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

OMG....你唔講我唔知...
但我約了人食飯啊! 做乜要俾我知.....
Childhood is journey, not a race.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

今晚要夜收
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主

其實15先係正日,14凌晨開始

sushiroll    發表於 18-8-24 10:58

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

是是但但 發表於 18-8-24 10:55

食完飯早D返屋企啦

唵嘛呢叭咪吽      

超級版主

壞蛋獎門人 發表於 18-8-24 10:56

係呀今晚11點開始,就係十五盂蘭節,又叫中元節

唵嘛呢叭咪吽      

翡翠宮

yes,好多人搞錯..不過我都唔係好明,農曆7月鬼門關已大開,到月尾先關,咁7月15盂蘭節其實係有咩意思?陰氣最重

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

真係唔記得左

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

原本今晚同老公去拍拖都取消左,早啲返屋企阿仔原本今日返工返到好夜,都掉早左放工

水晶宮

wong2323 發表於 18-8-24 11:03
食完飯早D返屋企啦

都係喇!
Childhood is journey, not a race.

侯爵府

2018復活節勳章

講得冇錯。

珍珠宮

回覆樓主:

我唔知十四,但都提咗啲細路,出入要小心,唔好踢到啲街邊野,亦唔好亂咁望啲燒野

珍珠宮

2024年龍年勳章

bb2 發表於 18-8-24 11:06
yes,好多人搞錯..不過我都唔係好明,農曆7月鬼門關已大開,到月尾先關,咁7月15盂蘭節其實係有咩意思?陰氣 ...
正日陰氣最重...

伯爵府

2018復活節勳章

是是但但 發表於 18-8-24 10:55

me too

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我啱啱都whatsapp左呀仔叫佢今晚早d返屋企

珍珠宮

wong2323 發表於 18-8-24 11:06
係呀今晚11點開始,就係十五盂蘭節,又叫中元節

我尋晚執袋, 袋係無拉練, 多左隻棋, 係30幾年前玩具棋, 我第一時間掉左佢

昨晚無大雨我坐屋企低層, 都索到好大燒衣味, 七月快d 過啦

水晶宮

大肉兒 發表於 18-8-24 11:28
me too

其實唔知就冇野。
知佐, 有時個心形住......

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

是是但但 發表於 18-8-24 11:37
其實唔知就冇野。
知佐, 有時個心形住......
平常心,唔好話手多多,口多多。
宜家d人都好似無以前咁諗,夜晚照行街睇戲宵夜。

侯爵府

回覆樓主:

我知道已經七月,但無刻意睇邊日係十四,唔想自己形住有野

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

謝謝3姨

首頁

尾頁

跳至