飲杯咖啡都飲到 頂住頂住

lesleynissi
|
而家坐左係Pacific Coffxx
嗌左一杯Iced mocha with skimmed milk
落單個staff問要唔要cream,我答要
因為平常習慣d cream 比仔仔食
點知拎時冇cream,咁我就話要cream的
然後serve我個staff就話skimmed milk wor
我話係
之後佢就將杯咖啡比企係佢隔離既同事
然後大大聲聲講「Iced mocha skimmed milk 加cream 」講左3次,都係大聲
最後一次遞比我時都有講
我覺得佢呢個行為完全係特登embarrassing 我
我知佢地有order時會大聲同同事講,但唔會係企係隔離都係咁,而且唔會講3次
其實佢如果覺得skimmed milk唔應該加cream,咁落單時又問?就當你習慣見到skimmed milk唔落cream ,我正常語氣同番你講,結果呢?
真係貼錢買難受
BK2002
|
lesleynissi 發表於 18-8-24 10:55
而家坐左係Pacific Coffxx
嗌左一杯Iced mocha with skimmed milk
落單個staff問要唔要cream,我答要
唔好激氣~可能佢理解skim milk同cream係死對頭, 特別事情(order)要講三次嘆咖啡享受下。
不過我覺得M cafe好飲過PC
tingtong
|
要多cream吖,唔該
lesleynissi
|
BK2002 發表於 18-8-24 11:00
唔好激氣~可能佢理解skim milk同cream係死對頭, 特別事情(order)要講三次嘆咖啡享受下。
不過我覺得 ...

題外話,話說我近排係香港試親新野既咖啡都伏伏地
Mc cafe 好耐冇飲過,已經唔記得咩味,等我下次飲下先
catfitfit
|

代pacific cofexx嗰同事同你講聲…頂你個xx
小小馬奇朵
|
我一向喺Starbucks飲有cream嘅都係要skimmed milk
Barista聽見skimmed milk都會循例問下要唔要cream
未試過你遇到嘅咁衰
不過我而家好少幫襯Pacific coffee
因為遇過幾次非常唔好態度嘅barista
wcpcelia    發表於 18-8-24 16:29
lesleynissi
|
catfitfit 發表於 18-8-24 11:13
代pacific cofexx嗰同事同你講聲…頂你個xx

lesleynissi
|
小小馬奇朵 發表於 18-8-24 11:18
我一向喺Starbucks飲有cream嘅都係要skimmed milk
Barista聽見skimmed milk都會循例問下要唔要cream
未試 ...

係呀,其實我平時飲starbucks多d,都未試過咁,每次都有問,今次係因為PC近就去點知

Miss.Hui
|
呢啲飲品對我師奶仔嚟講太貴
仲要比人激親,我都會唔開心
我要買一送一先會買
一抵呢,就無咩所謂
琴日去九龍灣一間Pacific coffee 啲職員又係衰衰咁
不過我同自己講,算啦十零蚊杯野
tsung
|
lesleynissi 發表於 18-8-24 11:45

佢想表達d乜?
lesleynissi
|
tsung 發表於 18-8-24 12:01
佢想表達d乜?

我都唔知
佢話代表PC既同事,我估佢都係PC番工掛
Caravaggio
|
我都試過响又一城間pacific coffee被不禮貌對待,我即刻上網投訴,買杯咖啡想輕鬆下點知要受氣,我又唔係寸咀搞事,冇理由要受氣。兩個鐘後pacific coffee有人打黎了解咩事,轉頭再打話同員工傾左,唔好意思咁。係處理得好但我都會唔想再幫趁
tsung
|
lesleynissi 發表於 18-8-24 12:36
我都唔知
佢話代表PC既同事,我估佢都係PC番工掛

可能就喺⋯"講三次"果位
cindy618
|
咁差?當下就問佢,係咪有問題?唔可以咁order?

cindy618
|
tsung 發表於 18-8-24 13:09

應該係
tansyneko
|
Miss.Hui 發表於 18-8-24 11:50
呢啲飲品對我師奶仔嚟講太貴
仲要比人激親,我都會唔開心
我要買一送一先會買
我都係,無買一送一,或者COUPON,我係唔會買PC

整體嚟講S好飲D,可惜S好少做買一送一

milktealai
|
tsung 發表於 18-8-24 13:09

係囉,做乜咁覆人㗎?
tsung
|
cindy618 發表於 18-8-24 13:12
應該係

sunnykiwi
|
cindy618 發表於 18-8-24 13:12
咁差?當下就問佢,係咪有問題?唔可以咁order?

係我會即時問返佢,我落單係咪有問題?邊度有問題唔該講清楚
tsung
|
milktealai 發表於 18-8-24 13:14
係囉,做乜咁覆人㗎?

可能身有⋯C