自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

lesleynissi 發表於 18-8-24 12:36
我都唔知
佢話代表PC既同事,我估佢都係PC番工掛

但都唔洗咁講呀?

大宅

Caravaggio 發表於 18-8-24 13:07
我都試過响又一城間pacific coffee被不禮貌對待,我即刻上網投訴,買杯咖啡想輕鬆下點知要受氣,我又唔係寸 ...

wow,靜雞雞講,我都係又一城PC
頭先我都有係佢官網留左comment ,之後又係好快有人打番比我
收到電話後都覺得CS做得算好,但聽完你9成一樣既經歷又諗,唔會同一個staff掛如果係咁真係

大宅

tsung 發表於 18-8-24 13:17
可能身有⋯C

可能。。。7月14

水晶宮

BK2002 發表於 18-8-24 11:00
唔好激氣~可能佢理解skim milk同cream係死對頭, 特別事情(order)要講三次嘆咖啡享受下。
不過我覺得 ...
同意, PC真係好難飲. MC好好多. MC其實好過SB, 不過選擇真係唔多.

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

lesleynissi 發表於 18-8-24 15:00
可能。。。7月14

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

佢沖咖啡個同事撞聾
定佢自己聽力有問題所以咁大聲
咁樣諗冇咁激氣啊

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

lesleynissi 發表於 18-8-24 12:36
我都唔知
佢話代表PC既同事,我估佢都係PC番工掛

我以為佢打錯字,睇左段說話幾次

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

乜咁差,兜巴星係咪服務好d

寶石宮

2023年兔年勳章

tsung 發表於 18-8-24 13:09
可能就喺⋯"講三次"果位

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Poyau 發表於 18-8-25 06:33

樓主已投訴

用戶要求終止服務

Poyau 發表於 18-8-25 06:33

收紅黃警告牌

男爵府

回覆樓主:

十幾年前我大部分同事都係話PC好飲過其他,好少中伏,依家反而變左最差。

珍珠宮

回覆樓主:

貼錢買難受 ,唔好再幫襯

公爵府

千千萬萬 發表於 18-8-25 07:05
十幾年前我大部分同事都係話PC好飲過其他,好少中伏,依家反而變左最差。
...

從來PC最差,d豆太burnt. SB味ok但力唔夠。McCafe其實撞手神,我懷疑quality control例如點keep豆&staff training麻麻地,否則點解有時幾好有時好差!
幫襯小店啦。通常有single orginal, 價錢差不多啫。連鎖我喜歡Cova夠力 lunch後一杯直到6pm都精神抖擻,不過唔多地方有。

首頁

尾頁

跳至