自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

crystal媽咪 發表於 18-8-25 17:51
你果然係吃貨的
唔係.................只是以前客戶比面,去食的野比較高檔的的

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

20150618bb 發表於 18-8-25 18:18
唔係.................只是以前客戶比面,去食的野比較高檔的的

不要從別人的嘴裡去認識我

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Goldilocks 發表於 18-8-25 18:14
只因樓主講明佢係開美式BBQ party ,所以大家都係講番美式牛扒的特式。
個樓主....................失蹤,只我地幾個吹水.............哈哈

大宅

20150618bb 發表於 18-8-25 18:21
個樓主....................失蹤,只我地幾個吹水.............哈哈

照傾 如果唔係要做美式BBQ ,前面有位提骰子牛做BBQ 都真係快靚正

珊瑚宮

Goldilocks 發表於 18-8-25 18:34
照傾 如果唔係要做美式BBQ ,前面有位提骰子牛做BBQ 都真係快靚正
...
鐵板做

大宅

20150618bb 發表於 18-8-25 18:43
鐵板做

流哂口水

珊瑚宮

Goldilocks 發表於 18-8-25 19:13
流哂口水
仲未見樓主....回應,最無呢類...............

伯爵府

回覆樓主

星期六開完party啦,由於時間緊迫關係,星期五夜收工,放工比較過sogo和Aeon比較過,Aeon平D,$100/100gm既質素同Sogo$140/100gm既質素差唔多,在Aeon買左3pack,薄切,約8-9片一pack,為返約港幣$10/薄片,燒完加少少海鹽,好美味,係貴少少囉,有時間會去大家推介既店睇下,因為我好鍾意食日牛韓牛。比左D燒牛小朋友食,小朋友既feedback 係正呀,咁似去日本食果D。

伯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

買一吋至吋半,燒好再切片大家夾
但用香港d炭爐好難燒得靚

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

買澳洲和牛, 比和牛冇咁油同有肉味, 又比美國D油花靚, 平衡D.....

伯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主

我屋企要用大爐燒先好食,即係美式

首頁

尾頁

跳至