是否必須申請prime才可買有prime標誌的產品?

jumpy
|
如圖,如果唔申請,係咪都可以買,只不過價錢和運輸時間有差別?第一次用,搵咗其它post都唔係好明,希望各位幫忙解答,萬分感激。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
BabyGGBaby
|

Prime 貨品會員有折扣,不是Prime會員買就沒有折扣了,但Prime 會員要比月費或年費,雖然免首月會費試用,也可隨時取消,但你要留意取消時罰則條款如下,如果你經常買,或諗著享用其他Prime 會員服務就有著數,否則就唔好參加Prime。

fuhk
|
我試用咗一個月,一個月內cut, 冇罰我喎,我用tap n go card 俾錢的,包佢唔會過到我數
BabyGGBaby
|

咁係扣唔到你者,唔係唔罰扣錢。你咁做就會blacklist 你。
pandakeikei
|
唔係喎 我剛剛取消試用 冇話扣我錢

fuhk
|
BabyGGBaby 發表於 18-8-24 18:42
咁係扣唔到你者,唔係唔罰扣錢。你咁做就會blacklist 你。

點會blacklist我?我有申請取消的,之後都有繼續用,不如你了解清楚先啦。
fuhk
|
BabyGGBaby 發表於 18-8-24 16:03
Prime 貨品會員有折扣,不是Prime會員買就沒有折扣了,但Prime 會員要比月費,雖然免首月會費,但你要留意 ...

Prime唔係首月免費呀,係俾未用過嘅人試用1個月呀。

amazon prime trail

https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=200444170

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
jumpy
|
fuhk 發表於 18-8-24 22:41
Prime唔係首月免費呀,係俾未用過嘅人試用1個月呀。

amazon prime trail

我係新登記用戶,從來未試過在amazon買嘢,咁即係我都可以試用prime,有免費一個月,而在一個月限期前取消就不收prime年費。而日後偶然要在amazon買嘢,則價格旁有prime的我都可以揀,只不過冇優惠價,而不是只for prime member,我理解對嗎?thx!
fuhk
|
jumpy 發表於 18-8-24 23:02
我係新登記用戶,從來未試過在amazon買嘢,咁即係我都可以試用prime,有免費一個月,而在一個月限期前取消 ...

大致上冇錯,但如貨品只for prime members only 的話就未必買得到了
jumpy
|
fuhk 發表於 18-8-24 23:31
大致上冇錯,但如貨品只for prime members only 的話就未必買得到了

明白,謝謝你
fuhk
|
jumpy 發表於 18-8-24 23:36
明白,謝謝你

記住唔好太「炆」取消,我係嚮到期前5-7日取消的。如登記完用咗prime優惠買嘢又嚮登記後3日內取消試用的話,amazon 係有可能會取消你用咗的優惠而計返你正價的。
jumpy
|
fuhk 發表於 18-8-25 01:05
記住唔好太「炆」取消,我係嚮到期前5-7日取消的。如登記完用咗prime優惠買嘢又嚮登記後3日內取消試用的話 ...

收到,多謝提點
Miss.Hui
|
見你買bg, 我都買左,但就在英國賣電器的網
啲款齊啲
jumpy
|
Miss.Hui 發表於 18-8-25 21:24
見你買bg, 我都買左,但就在英國賣電器的網
啲款齊啲

我仍未買,正努力爬文和學習中,所以才知買電掣在英馬買會平D,請問邊個網多款揀吖?thx
Miss.Hui
|
jumpy 發表於 18-8-25 21:27
我仍未買,正努力爬文和學習中,所以才知買電掣在英馬買會平D,請問邊個網多款揀吖?thx
...

我上個月都爬左好耐呀
想喺英馬買,但買極都無全部同色同款,激c
之後就搵其他
你可以參考吓
呢個網要用英國信用卡的,所以我地就要用paypal 先得
https://www.electricalcounter.co.uk/products/Switches+%26+Sockets/Nexus+Screwless+Flat-Plate/Screwless+Polished+Chrome
jumpy
|
Miss.Hui 發表於 18-8-25 22:03
我上個月都爬左好耐呀
想喺英馬買,但買極都無全部同色同款,激c
之後就搵其他

唔該晒你
Loveille
|

個網幾抵wo,等我都研究下先
fav link:

Prime