會展家品展買正負零吸塵機送貨問題

sueyee
|
買左部吸塵機,個booth講買夠2280免費送貨,我買左2480,岩岩sf送黎話要收20蚊住宅服務費,我爸爸俾左。有無人遇過?
Candy_CHUNG_LAU
|
sueyee 發表於 18-8-24 13:10
買左部吸塵機,個booth講買夠2280免費送貨,我買左2480,岩岩sf送黎話要收20蚊住宅服務費,我爸爸俾左。有 ...

20蚊當辛苦錢, 比左就算啦

真係要追究的話就打上SF / 供應商 hotline 啦

sueyee
|
Candy_CHUNG_LAU 發表於 18-8-24 13:23
20蚊當辛苦錢, 比左就算啦

真係要追究的話就打上SF / 供應商 hotline 啦

其實我無諗住追究,只係20蚊。只想知有無人遇過。
Candy_CHUNG_LAU
|
sueyee 發表於 18-8-24 13:27
其實我無諗住追究,只係20蚊。只想知有無人遇過。

住宅須取收20 / 30 附加費

http://www.sf-express.com/hk/tc/products_services/express_service/mainland_area/standard_express_service/

順豐站自取免收

baby201077
|
sueyee 發表於 18-8-24 13:10
買左部吸塵機,個booth講買夠2280免費送貨,我買左2480,岩岩sf送黎話要收20蚊住宅服務費,我爸爸俾左。有 ...
是否第3代?
sueyee
|
baby201077 發表於 18-8-24 14:42
是否第3代?

oceandeepsea
|
應該好似淘寶咁,快遞送住宅地址要收附加費,依樣我覺得家品展單位要講明係唔包,就好似離島果d唔包送
sueyee
|
oceandeepsea 發表於 18-8-24 15:06
應該好似淘寶咁,快遞送住宅地址要收附加費,依樣我覺得家品展單位要講明係唔包,就好似離島果d唔包送
...

因為佢就寫明係免費送貨,佢當時有同我講好大機會係交俾sf送,就無講要收費。不過佢話佢地係第一次擺booth,可能唔太清楚掛。
wcpcelia    發表於 18-8-24 15:48