有冇人試過 Smartone 轉自由鳥?

icecream1213
|
就黎完約,想問下有冇 jm 轉過去?合約生效日期係咪揀返完約之得嗰日就可以?即1/9完約,合約生效日期就入返2/9?
Angelice-BeBe
|
你dl 自由鳥個app...有step教你點做

我完約前2wks搞,好快就寄左張sim卡嚟,跟番你所安排嘅日期換卡就得,非常方便,剛剛上月轉左。
hippoo
|
Up
|
Angelice-BeBe 發表於 18-8-24 14:06

我完約前2wks搞,好快就寄左張sim卡嚟,跟番你所安排嘅日期換卡就得, ...

需唔需要通知舊台唔續約?
famhappy
|

回覆 icecream1213 的帖子

唔需要..
Q : 要唔要自己通知返個台去停服務?
A: 唔使,只要下載Birdie Mobile App,就可以經App轉自己個電話號碼嚟自由鳥 Mobile,我哋會幫你通知你現有嘅服務供應商,將你嘅號碼轉過嚟同喺你指定嘅日子生效。

|
famhappy 發表於 18-8-24 15:19

唔需要..

唔該晒,我打去舊台問,佢嚇我話有啲人攪到兩頭唔到岸好麻煩,如果轉唔到台連個電話號碼都冇埋
famhappy
|

你最主要知道你舊台果到係幾多號截數,咁你轉台去新台果到佢會幫你..
sammitoffee
|
Angelice-BeBe 發表於 18-8-24 14:06

我完約前2wks搞,好快就寄左張sim卡嚟,跟番你所安排嘅日期換卡就得, ...

請問自由鳥收得好嗎?是否不用簽約?
|
sammitoffee 發表於 18-9-12 12:04
請問自由鳥收得好嗎?是否不用簽約?

我覺得無咩問題,已用第三個月
0411BB
|
Angelice-BeBe 發表於 18-9-12 12:06
我覺得無咩問題,已用第三個月

我都想轉自由鳥,但去到話要上傳ID就有d擔心,最後都係放棄咗,唔知用護照得唔得呢?
|
0411BB 發表於 18-9-12 12:41
我都想轉自由鳥,但去到話要上傳ID就有d擔心,最後都係放棄咗,唔知用護照得唔得呢?
...

我都係上網搞,好方便
艾菲BB
|

自由鳥上網速度ok嗎?
hippoo
|
Up
triplek
|
無問題 非常好(emoji)(emoji)