九樹二店

毛B
|
想問下,我三大一小(7歳),想book家庭房(佢寫明三人入住),七歲唔加床嘅仲需要加人頭錢嗎?
muima
|
毛B 發表於 18-8-24 14:13
想問下,我三大一小(7歳),想book家庭房(佢寫明三人入住),七歲唔加床嘅仲需要加人頭錢嗎?
...

不用
hoken
|
回覆 毛B 的帖子

我們三大一小(9歲)昨天回港, book三人房三張單人床,唔需要額外加錢,但留意只提供3人用品
wcpcelia    發表於 18-8-25 15:01
mame_susanne
|
我3大2小住都唔需要加錢!我後尾仲叫佢比多張被我用添
毛B
|
唔該哂咁多位
winniepoon
|
回覆 hoken 的帖子

請問張單人床一大一小睡會否很擠迫? 這間酒店的地點 近地鐵站嗎?Thx!
cheukyingmama
|
winniepoon 發表於 18-8-25 13:22
回覆 hoken 的帖子

請問張單人床一大一小睡會否很擠迫? 這間酒店的地點 近地鐵站嗎?Thx! ...

剛暑假住完九樹2。離明洞商區比想象中遠,若果打算明洞行返去,差不多半小時。若果選擇坐地鐵,雖然只是兩個站,但又要上上落落行長樓梯,又要轉車行一大段路。酒店離乙支路站都係~5分鐘路途。若果帶住疲倦嘅身軀返洒店,真係覺得特別遠。若果再揀,下次唔會再揀呢間。
winniepoon
|
回覆 cheukyingmama 的帖子

謝謝你的提醒和分享。
hoken
|
回覆 winniepoon 的帖子

我細女比較大件, 我和她一張床是不夠, 要將2張單人床拼埋,3人就OK
joetsang
|
cheukyingmama 發表於 18-8-25 16:07
剛暑假住完九樹2。離明洞商區比想象中遠,若果打算明洞行返去,差不多半小時。若果選擇坐地鐵,雖然只是兩 ...

唔駛30mins 我带住8歲女去行明洞商區都只係15-20mins , 同行去廣藏市場路程差不多,但去東大門就要行30mins
joetsang
|
joetsang 發表於 18-9-2 00:00
唔駛30mins 我带住8歲女去行明洞商區都只係15-20mins , 同行去廣藏市場路程差不多,但去東大門就要行30min ...

乙支3路站有電梯上去出閘,用12号出口到地面落斜,行5mins 到酒店
ihpekkleduck
|
cheukyingmama 發表於 18-8-25 16:07
剛暑假住完九樹2。離明洞商區比想象中遠,若果打算明洞行返去,差不多半小時。若果選擇坐地鐵,雖然只是兩 ...

我行去明洞(由Royal Hotel 入,),只要10分鐘!比想象中近。
|
ihpekkleduck 發表於 18-9-2 06:39
我行去明洞(由Royal Hotel 入,),只要10分鐘!比想象中近。

10mins 又真係好快喎!可能我真係揾唔啱路,每次行都夜晚,更覺路遠。
|
joetsang 發表於 18-9-2 00:00
唔駛30mins 我带住8歲女去行明洞商區都只係15-20mins , 同行去廣藏市場路程差不多,但去東大門就要行30min ...

有次係由大創行過去,係咪所以遠d?但印象中由明洞行返洒店都差不多25mins,可能我真係行錯路。
whyyou
|
cheukyingmama 發表於 18-9-2 09:22
10mins 又真係好快喎!可能我真係揾唔啱路,每次行都夜晚,更覺路遠。

我都係行約十分鐘,經醫院嗰條路
|
whyyou 發表於 18-9-2 09:33

早知上bk 問定路,唔使行咁多冤枉路。
whyyou
|
cheukyingmama 發表於 18-9-2 09:38
早知上bk 問定路,唔使行咁多冤枉路。

我係跟韓巢地圖行,買杯雪糕喺明洞行返酒店,行到酒店啱啱好食晒

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
joetsang
|
whyyou 發表於 18-9-2 09:33

係呀,經醫院嗰邊行
CYNL
|

經醫院行最近,但拖埋小朋友唔會快。

sangsangboy
|
想問2大1細,小朋友7歲,可以訂2人房嗎