有冇JM隻鑽石介指係24小時帶住?

kmbb519
|
沖涼洗面都唔除? 時間耐左會變色嗎?

Jasmine-4711
|
kmbb519 發表於 18-8-24 14:42

長戴,入海游泳才除。白金环,十几年冇变色
crystal媽咪
|
唔會。 就算鑽石頸鏈,我返到屋企沖涼就會除
wcpcelia    發表於 18-8-24 16:23
googol
|
唔會!起碼煮飯時一定會除
李露眉
|
一翻到屋企就除
NoName
|
我一入屋企門口會除曬所有飾物
小可愛11
|
NoName 發表於 18-8-24 15:32
我一入屋企門口會除曬所有飾物

X 2
除咗頸鏈
油麥麥
|
煮飯、沖涼一定除!
Holidaykiki
|
戴左一年左右好少除,玫瑰金缐介,暫時冇變色,但係曬到手指有介子印
kmbb519
|
Jasmine-4711 發表於 18-8-24 14:48
長戴,入海游泳才除。白金环,十几年冇变色

白金好似無k金咁硬,是嗎

jeanne1120
|
單頭鑽戒?唔會24小時戴住

但有隻18k 金鑽石線戒就接近24小時戴住
呢隻係結婚10周年紀念戒

都戴左幾年了,無變色架喎!
戴住游水浸溫泉都無問題

反而之前試過戴14K金戒,戴耐左白金部份有d 變黃左
Ranb
|
kmbb519 發表於 18-8-24 14:42

帶左就唔除,耐左會黃,但無乜所謂,有戰績先有味道,到咁上下去翻新都係幾百

Redline、單頭、婚戒、耳環、頸鏈全部無除

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kmbb519
|
jeanne1120 發表於 18-8-24 17:22
單頭鑽戒?唔會24小時戴住

但有隻18k 金鑽石線戒就接近24小時戴住

我果日喺籠底摷左隻出黎帶,而家除唔到呢兩日住沖涼洗面 唔係好舒服 日日落妝油又洗面膏咁

kmbb519
|
Ranb 發表於 18-8-24 17:27
帶左就唔除,耐左會黃,但無乜所謂,有戰績先有味道,到咁上下去翻新都係幾百

Redline、單頭、婚戒、耳環 ...

耳環唔除 訓覺唔會銀住嗎
Ranb
|
kmbb519 發表於 18-8-24 17:34

可能由細到大習慣左,見阿媽都無除既
|
kmbb519 發表於 18-8-24 17:18
白金好似無k金咁硬,是嗎

我冇研究,我鐘意隻色炸。我覺得夠硬,我又唔係用錘拓佢,點會变形。
|
我果日喺籠底摷左隻出黎帶,而家除唔到呢兩日住沖涼洗面 唔係好舒服 日 ...

你试下用煮食油搽隻手指,慢慢扇隻戒子出来
kmbb519
|
Jasmine-4711 發表於 18-8-24 17:35
我冇研究,我鐘意隻色炸。我覺得夠硬,我又唔係用錘拓佢,點會变形。

結婚果陣買戒指,我自己鐘意鉑金,但個個都話唔好,話軟喎!叫我買 18k..... 最終我都屈服左 因為 18k多好多款㨂,!又話堅硬d...
kmbb519
|
Jasmine-4711 發表於 18-8-24 17:39
你试下用煮食油搽隻手指,慢慢扇隻戒子出来

我帶果陣用梘液,入果陣都有d痛 咁等我試下用油先 thanks
cattz288
|

頸錬/耳環/手錬都無除架喎! 不過介指就無帶好耐