求正能量或同路人

josachan12
|
備孕6年,抽卵4次,放胎5次,3次失敗,3次成功(其中一次是自然受孕),但最後都全部流產!所有可以做的慣性流產檢查做曬,PGS做埋,中醫睇左5年,千金散儘,呢一刻心裹只剩痛苦,困惑。請問,我可以做甚麼?
FF2011
|
是什麼原因嗎
Manmanman12345
|
josachan12 發表於 18-8-24 16:16
備孕6年,抽卵4次,放胎5次,3次失敗,3次成功(其中一次是自然受孕),但最後都全部流產!所有可以做的慣 ...

你邊到做啊?醫生點講?

josachan12
|
FF2011 發表於 18-8-24 16:32
是什麼原因嗎

有不同原因,例如胚胎基因有問題,卵巢功能差等。
josachan12
|
Manmanman12345 發表於 18-8-24 21:37
你邊到做啊?醫生點講?

香港做㗎!醫生都話我條路比其他人難行!

|
josachan12 發表於 18-8-24 22:17

香港做㗎!醫生都話我條路比其他人難行!

我在仁安做左一次IUI, IVF 失敗左,決定換下醫生再戰台灣!台灣同香港都有些不同,你不如試下!見有個JM 7次IVF終於成功,你都吾好放棄呀!
Yeemanman
|
備孕6年,抽卵4次,放胎5次,3次失敗,3次成功(其中一次是自然受孕),但最後都全部流產!所有可以做的慣 ...

唔好唔開心,加油呀

wahsuesue
|
回覆 josachan12 的帖子

哩到有好多同路人,別放棄,總會成功。
josachan12
|
Manmanman12345 發表於 18-8-25 02:41
我在仁安做左一次IUI, IVF 失敗左,決定換下醫生再戰台灣!台灣同香港都有些不同,你不如試下!見有個JM 7 ...

你已經去咗台灣做啦?請問如果做一次IVF,要去台灣幾多次㗎?
josachan12
|
Yeemanman 發表於 18-8-25 10:24
唔好唔開心,加油呀

謝謝你!
josachan12
|
wahsuesue 發表於 18-8-25 12:46
回覆 josachan12 的帖子

哩到有好多同路人,別放棄,總會成功。

謝謝你!我都好希望真係有成功嘅一日。
Sayhellotoyou
|

Hello 樓主,同路人在此揮手!
分享一下我的經驗,備孕5年,第一年自然中咗,但化學。做過朱古力,輕微線肌,有內異。
iui 1次+ ivf 2次,全失敗。錢用咗,年齡又愈來愈大。同公老而家好無奈。
Day 5, A grade 但都失敗。真係O咀。唔明白,無解。
振作!總有奇蹟出現!唯有睇開啲!
命裡有時終需有。是緣份。

CathyLoi
|

有無驗過免疫呀?
|
josachan12 發表於 18-8-26 22:23
你已經去咗台灣做啦?請問如果做一次IVF,要去台灣幾多次㗎?

未呀,剛小xx, 所以休息幾個月再去台灣翁翁做,一般最少飛三次,平香港至少一半呀,又可當去旅行
josachan12
|
Sayhellotoyou 發表於 18-8-26 22:50

Hello 樓主,同路人在此揮手!

我都係day 5, A grade嘅胚胎呀!過埋pgs添,可能期望越大,失望越大啦!Anyway,謝謝你的分享!
josachan12
|
CathyLoi 發表於 18-8-27 00:16
有無驗過免疫呀?

有驗過呀。醫生話無問題!
josachan12
|
Manmanman12345 發表於 18-8-27 01:39
未呀,剛小xx, 所以休息幾個月再去台灣翁翁做,一般最少飛三次,平香港至少一半呀,又可當去旅行
...

保重身體呀!咁請問先生要過幾多次㗎?因為我去應該無問題,不過先生就難d!
memechris
|
josachan12 發表於 18-8-27 20:15
我都係day 5, A grade嘅胚胎呀!過埋pgs添,可能期望越大,失望越大啦!Anyway,謝謝你的分享!
...

我都係啱啱衰咗,諗住醫生都話我成功機會很大,每次檢查都話好好,係老公精子形態差d,醫生都話問題不大,但結果就係唔得,身邊同期嘅人一次成功,真係覺得好失落,仲俾人質疑問係咪我卵子有問題,直頭雪上加霜,但失落之後都收拾心情,雨後或者會有彩虹(emoji)呢,大家一齊再努力啦,唔行過呢條路嘅人,一次就成功嘅人,係不會明白的
memechris
|
josachan12 發表於 18-8-27 20:20
保重身體呀!咁請問先生要過幾多次㗎?因為我去應該無問題,不過先生就難d!
...

先生最少要去一次
|
josachan12 發表於 18-8-27 20:20
...

抽卵取精當天,至少一次啊