想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

咸水角 發表於 18-9-5 14:16
好彩做ivf 成功,但最近再放胎都失敗了

你去邊度做ivf? 試過成功一次底子應該不太差⋯⋯好快成功在望。

複式洋房

heitc 發表於 18-9-5 18:16
你去邊度做ivf? 試過成功一次底子應該不太差⋯⋯好快成功在望。

第一次台灣翁醫生,14 週小產,第二次威院私症,成功生了bb。第三次在威院放雪胎,失敗了。

大宅

coolcats 發表於 18-8-28 23:30
祝福你
34還年輕!
試下祈禱 ,相信突然有一天你們會收到上天賜給的健 ...

謝謝你!但我都好矛盾,看着自己由二十幾歲試到三十幾歲,有時會覺得我到四十歲都吾會成功。到時好似會咩都無曬咁!我呢幾年都試過祈禱,不過我仍感覺不到神的回應。

大宅

霞 發表於 18-9-5 08:34
我抽卵9次

佩服你的勇氣!是幾年內抽9次嗎?還是呢一两年內呀?

大宅

咸水角 發表於 18-9-5 09:32
我都努力了7年,期間經歷小產、又中西醫、ivf都做了兩次,又拜神,終於上年37歲先生了bb,努力加油。
...

謝謝你的鼓勵!我覺得中醫有用嗎?

複式洋房

josachan12 發表於 18-9-5 22:10
謝謝你的鼓勵!我覺得中醫有用嗎?

中醫令我第二次ivf 卵子質素有改善,我之後放一粒胚胎都中了,但可能生完bb後,要照顧bb 不夠休息,再放一粒雪胎失敗了,由我懷孕前至再放雪胎,期間沒有停止看中醫,但今次失敗,我都停止看中醫,想休息一下,畢竟我已不停吃中藥成4年

大宅

咸水角 發表於 18-9-5 22:44
中醫令我第二次ivf 卵子質素有改善,我之後放一粒胚胎都中了,但可能生完bb後,要照顧bb 不夠休息,再放一 ...

我之前都連續食咗4,5年中藥!今次放胎前四個月左右停曬,結果放胎失敗,吾知關吾關事!依家又予盾緊開吾開始返睇中醫。

複式洋房

josachan12 發表於 18-9-5 22:54
我之前都連續食咗4,5年中藥!今次放胎前四個月左右停曬,結果放胎失敗,吾知關吾關事!依家又予盾緊開吾 ...

你覺得自己身體狀況如何?或者休息放鬆一下,暫時不要想可能更好

大宅

咸水角 發表於 18-9-5 23:02
你覺得自己身體狀況如何?或者休息放鬆一下,暫時不要想可能更好

最近精神壓力較大,可能是因為靜下來的時間多了,不時想起一些傷心的往事。

複式洋房

josachan12 發表於 18-9-5 23:04
最近精神壓力較大,可能是因為靜下來的時間多了,不時想起一些傷心的往事。
...

我自己都試過小產,那次令我整個人崩潰了,要好長時間先調節到,我知道傷痛是不能磨滅,但唯有學識與傷痛共存,如果還有能力就再試,不要令自己後悔

洋房

josachan12 發表於 18-8-24 16:16
備孕6年,抽卵4次,放胎5次,3次失敗,3次成功(其中一次是自然受孕),但最後都全部流產!所有可以做的慣 ...

Hey don’t lose hope, I have encountered something similar, I understand the frustration , here’s my personal experience u can see in my personal blog.

We can pm me to chat separately!

https://m.facebook.com/Mater-%E5%A5%BD%E7%89%A9%E5%88%86%E4%BA%AB%E5%8D%80-241345629907212/

男爵府

回覆 josachan12 的帖子

別放棄, 加油

首頁

尾頁

跳至