呢排D毛孔愈黎愈粗……

lasana
|
我已經成日用磨沙膏洗面, 都用左成個月, 唔單只無改善, d皮膚搞到勁差…
xxxwing
|
lasana 發表於 18-8-24 18:25
我已經成日用磨沙膏洗面, 都用左成個月, 唔單只無改善, d皮膚搞到勁差…

磨沙唔可以成日用
保濕做得好,毛孔都會細啲
tingyan114
|
嘩~樓主用得多磨沙膏, 會令毛孔粗大架~我之前本身係毛孔大個D, 諗住用磨沙膏可以徹底d清潔, 點知我d T字位係咁出油~之後係咁生瘡-0-
clara_324
|
lasana 發表於 18-8-24 18:25

用多啲保濕會好好多
lasana
|
tingyan114 發表於 18-8-25 12:17
嘩~樓主用得多磨沙膏, 會令毛孔粗大架~我之前本身係毛孔大個D, 諗住用磨沙膏可以徹底d清潔, 點知我d T字位 ...

我本身係敏感皮膚, 無諗過磨沙膏都會咁
hpy119
|
lasana 發表於 18-8-26 20:48
我本身係敏感皮膚, 無諗過磨沙膏都會咁

敏感皮膚就要更加小心揀, 如果唔係搞到皮膚紅腫就大件事啦
evonnene
|
hpy119 發表於 18-8-26 20:51
敏感皮膚就要更加小心揀, 如果唔係搞到皮膚紅腫就大件事啦

我知星期四茶_個隻潔面泡都幾好用, 敏感皮膚都岩~

hedyyyyy
|
毛孔一大左就好難縮番細,自己要勤力d做保濕啦,再唔係就比美容院搞,不過都係要keep住做先work.
bububu126
|
保濕好重要,我一個禮拜會敷一兩次thirsty skin gel mask,毛孔大個位會敷多少少,洗走就會見到d毛孔細返好多
lasana
|
evonnene 發表於 18-8-26 21:42
我知星期四茶_個隻潔面泡都幾好用, 敏感皮膚都岩~

Thanks!!!