剛睇完韓劇“未生”,有無其他高質素韓劇推介?

cwmren6
|

好少睇韓劇,因為印象中韓劇都係生癌、一男一女,一個好有錢一個好窮,然後有錢人就打救窮人。。。

睇左未生,相對上寫實好多,而且有d意思,似日劇。。。請各位韓劇達人推介d高質素嘅韓劇我睇,thanks!
gracelam
|
cwmren6 發表於 18-8-24 18:30
好少睇韓劇,因為印象中韓劇都係生癌、一男一女,一個好有錢一個好窮,然後有錢人就打救窮人。。。 ...

韓劇好多都好好睇

其中一套必睇: 請回答1988
cwmren6
|
gracelam 發表於 18-8-24 18:35
韓劇好多都好好睇

其中一套必睇: 請回答1988

啱啱睇咗三集,又唔覺得有咩咁特別,有d想跳船,唔知點解咁多人推介
mickeyeva
|
我的大叔,好有戲味,我都鍾意睇未生
cwmren6
|
mickeyeva 發表於 18-8-24 18:38
我的大叔,好有戲味,我都鍾意睇未生

舊韓劇都唔緊要(因為我未睇過 ),最緊要高質素
mickeyeva
|
cwmren6 發表於 18-8-24 18:36
啱啱睇咗三集,又唔覺得有咩咁特別,有d想跳船,唔知點解咁多人推介
...

開頭係悶啲,越睇越有人情味,我覺得好睇
gracelam
|
...

我第一次睇都係跳船, 跟住再上返船就

除非你係80尾-90後, 完全冇共嗚
Yukyuk
|
...

請回答1988

好好睇!神劇
kubileo
|
gracelam 發表於 18-8-24 18:40

1988我睇左兩次 好鍾意
wcpcelia    發表於 18-8-25 16:22
mickeyeva
|
cwmren6 發表於 18-8-24 18:39
舊韓劇都唔緊要(因為我未睇過 ),最緊要高質素

沒關係愛情,講精神病,男主角趙寅成做得好好,我覺得好感動,好正!
cwmren6
|
gracelam 發表於 18-8-24 18:40

好啦~咁多人推介,咁我唯有繼續堅持吓先
Lihoma
|
...
捱過咗開頭幾集,會越來越好睇。

我第一次睇咗半集就跳,見好多人推介又再睇過,睇完之後又再翻睇多一次。
cwmren6
|
Lihoma 發表於 18-8-24 18:48
捱過咗開頭幾集,會越來越好睇。

我第一次睇咗半集就跳,見好多人推介又再睇過,睇完之後又再翻睇多一次。 ...

好嘅 ~
cwmren6
|
mickeyeva 發表於 18-8-24 18:42
沒關係愛情,講精神病,男主角趙寅成做得好好,我覺得好感動,好正!
...

好的,謝謝!
bb2
|
...

一定唔好跳,88好正
tsung
|
主君的太陽
Pooh529
|
未生好睇,近日睇返告白夫婦,結婚咁上下睇好有共鳴
sharon_pig
|
...

我勁鐘意韓劇 日煲夜煲 極少跳船
未生係其中之一
仲有就係灰姑娘的姐姐
Lihoma
|
Pooh529 發表於 18-8-24 19:11
未生好睇,近日睇返告白夫婦,結婚咁上下睇好有共鳴
我而家都睇緊告白夫婦,正想推介呢套
MM2H
|
tsung 發表於 18-8-24 19:09
主君的太陽

啱啱係now睇左呢套,笑c……
不過結局拖長左