自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

cwmren6 發表於 18-8-24 18:30
好少睇韓劇,因為印象中韓劇都係生癌、一男一女,一個好有錢一個好窮,然後有錢人就打救窮人。。。 ...

未生好嗎?我睇左一兩集跳左

1988一定要睇,我都係最初睇一集就跳,之後上返就好鍾意,真係經典。

仲有一套signal有冇人知好吾好睇?又係一集就跳船,但好多人話好睇,值晤值得上返船?

男爵府

回覆樓主:

我心目中高質韓劇:
(已完結)
九回時間旅行
Signal
我的大叔
機智牢房生活
袐密森林
LIVE
火星生活
又吳海英
金科長
全部都劇本完整,冇爛尾,冇生癌/失憶/兄妹戀劇情

仲播緊嘅:
認識的妻子
LIFE
都唔錯

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

MM2H 發表於 18-8-24 19:20
啱啱係now睇左呢套,笑c……
不過結局拖長左

男女主都正

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

mini122 發表於 18-8-24 19:29

1988一定要睇,我都係最初睇一集就跳,之後上返就好鍾意,真係經典。
Signal 好睇,我覺得值得上返船。呢套講查案,無乜愛情線,睇下你鍾唔鍾意呢種題材。

公爵府

回覆樓主:

未生確係好睇

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主

49日
回答吧1988
告白夫婦
九回時間旅行

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

完全冇愛情線既推介 - 神的禮物十四天
請回答1988跳過頭幾集,講到崔澤果時應該唔會想棄劇

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

mickeyeva 發表於 18-8-24 18:42
沒關係愛情,講精神病,男主角趙寅成做得好好,我覺得好感動,好正!
...

呢套我跳左兩次船都係無睇晒,可能男女主角我都麻麻

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

Signal唔介意佢每次對話講到重點就斷線,其實好好睇,若好介意斷線覺得係拖戲就會冇法子睇到尾

男爵府

cwmren6 發表於 18-8-24 18:30
好少睇韓劇,因為印象中韓劇都係生癌、一男一女,一個好有錢一個好窮,然後有錢人就打救窮人。。。 ...

如果你吾介意舊劇既
推薦一套我睇過咁多韓劇中自己最喜歡的一套舊劇《謝謝》重復睇左好幾次,好感人
睇完呢套劇深深體會到「不管世界怎麼改變,人是美麗的,人心是善良的
我們要表達的不是抱怨,而是感謝...」

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

signal 好好睇,沒關係我反而跳咗船

侯爵府

oran04 發表於 18-8-24 20:46

沒關係真係好悶

侯爵府

回覆樓主:

我自己鍾意 :
記得你
告白夫婦
九回 (雖然我覺得佢係爛尾)

水晶宮

cwmren6 發表於 18-8-24 18:39
舊韓劇都唔緊要(因為我未睇過 ),最緊要高質素

signal

水晶宮

sharon_pig 發表於 18-8-24 19:16
我勁鐘意韓劇 日煲夜煲 極少跳船
未生係其中之一
仲有就係灰姑娘的姐姐

灰姑娘姐姐好爛下喎

水晶宮

signal當啲案件係真人真事你會覺得毛管楝,signal的案件至少2件係真人真事,網上都可search到

水晶宮

bu-b 發表於 18-8-24 20:25
呢套我跳左兩次船都係無睇晒,可能男女主角我都麻麻

呢套好睇人,有人極愛,有人跳船

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

好睇呀~緊張到爆
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

oran04 發表於 18-8-24 20:46

沒關係好sweet喎! 勁like
放下自在

翡翠宮

mickeyeva 發表於 18-8-24 18:42
沒關係愛情,講精神病,男主角趙寅成做得好好,我覺得好感動,好正!
...

呢套好正 趙寅成真係做得好好,睇到好心痛

首頁

尾頁

跳至