為左十鬆d萬著草

Charlotte_mom
|
詳情唔講啦
識人同事穿櫃桶底,約十一萬多d,後生細仔玩著草
都唔知個腦唸咩!咁就一世?真係蠢
報左警了
cattz288
|
咁就一世
二世龜
|
依個數

借爆信用卡破產好過啦
girlbear
|
後生細仔唔識諗 咁就一世 太傻
|
我都唔明
吹出一番慌言,結果放完假(話屋企有事)無出現,搵唔到人,之後check發現唔見錢
無為自己將來幾十年打算下。之前小錯俾左機會都唔識珍惜
根本無可能走得甩/呃得走d錢,有案底第二時真無食自己
esmehouse
|
sam/josh
|

木土土
|
Charlotte_mom 發表於 18-8-24 20:52
詳情唔講啦

佢係因為東窗事發,怕坐監而著草,而唔係為十一萬而著草。
tsung
|
做父母嘅一定最傷心兼擔心
goat
|
唔係大口氣, 十幾萬普通打工仔慢慢都搵到啦,
咁就一世
Myluckybaby
|
Charlotte_mom 發表於 18-8-24 20:52
詳情唔講啦

後生細仔,佢整個人生只值十零萬,無言。
新秦先生
|
十零萬,我計過最多只可以坐經濟位過台灣,然後去鄉郊地方租間屋住,做點小生意,平平淡淡咁渡過餘生.
tansyneko
|

|
木土土 發表於 18-8-24 21:16
佢係因為東窗事發,怕坐監而著草,而唔係為十一萬而著草。

唔係,本來要入銀行嘅錢,佢帶走左,仲話屋企有事請假,之後玩消失
如果佢唔玩消失,可能無咁快俾人check到穿櫃桶底(公司本身處理現金制度唔完善)
十幾萬容咩易襟丫
|
新秦先生 發表於 18-8-24 21:31
十零萬,我計過最多只可以坐經濟位過台灣,然後去鄉郊地方租間屋住,做點小生意,平平淡淡咁渡過餘生. ...

十幾萬wor,咩小生意先,我估街邊小販就夠(dub架車入貨都要成本呀)
北寄貝
|
佢第日一定後悔
Moppyhaha
|
舊公司有個同事為咗幾千蚊咋..又係話屋企有事
wcpcelia    發表於 18-8-25 15:44
新秦先生
|
Charlotte_mom 發表於 18-8-24 22:10
十幾萬wor,咩小生意先,我估街邊小販就夠(dub架車入貨都要成本呀)
首先我會同村民講出呢個概念,並且會引用港人身份,去提倡港式管理去經營小販生意,而且會同歐洲車廠合作,生產電能小販車,並且會以香港美食車為藍本,以特許經營方式將生意帶黎台灣. 第一步係需要資金,以發行新股方式向村民集資,如果集夠港幣100萬,我就會考慮過菲律賓做大爺,唔會再返台灣.
ricky0223
|
Charlotte_mom 發表於 18-8-24 22:08
唔係,本來要入銀行嘅錢,佢帶走左,仲話屋企有事請假,之後玩消失
如果佢唔玩消失,可能無咁快俾人check ...

佢竟然以為走得甩...除非佢唔返香港
|
Moppyhaha 發表於 18-8-24 22:21
舊公司有個同事為咗幾千蚊咋..又係話屋企有事

幾千佢地究竟唸咩架