自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

寶石宮

2023年兔年勳章

meowmi 發表於 18-8-24 21:50
睇住穿越版先

https://youtu.be/M4DHs_aIQ34

寶石宮

2023年兔年勳章

[email protected] 發表於 18-8-24 22:24
又話大陸唔俾拍穿越既?

好似步步咁 海外係完整版 國內删穿越

琥珀宮

延續下一代的愛恨情仇!《延禧攻略》番外篇劇情更虐心,瓔珞女兒愛上「傅恒之子」陷四角虐戀!

Trendy 人氣熱話

By PressLogic on 23 Aug 2018

最近討論熱度不斷的超人氣宮鬥劇《延禧攻略》即將迎來完結篇,觀眾們是否覺得意猶未盡?小編現在就為大家送上一個好消息~那就是《延禧攻略》番外篇已經確定會在《延禧攻略》播完後上線,將會講述正劇主角們下一代之間的愛恨情仇,看來這波宮鬥熱潮還會繼續燃燒好一陣子!

《延禧攻略》番外篇的主角將會是「令妃」魏瓔珞的女兒「昭華公主」,劇情將講述「昭華公主」、爾晴之子也就是傅恒名義上的兒子「福康安」、蒙古親王「拉旺多爾濟」以及弘昼女兒之間的宮廷四角虐戀。

飾演魏瓔珞和皇上女兒「昭華公主」的演員王鶴潤在日前接受採訪時就透露了《延禧攻略》番外篇的故事走向,表示「昭華公主」將會與「福康安」展開一段感情糾葛史,更分享自己的角色繼承了娘親魏瓔珞的狠辣性格,相信觀眾們可以不用擔心會出現「傻白甜」的女主人設了!

王鶴潤除了表示主角們的感情會相當虐心之外,更透露了自己的角色在年幼時曾被太監「袁春望」關在小黑屋虐待過一段時間,劇情聽起來相當有看頭!

順帶一提,有看《扶搖》的女生們應該會覺得王鶴潤相當眼熟,因為她就是在《扶搖》中飾演白蓮花「佛蓮公主」的美女演員!裝起無辜來讓人恨得牙癢癢,演技絕對有保證, 擔得起女主一角!

爾晴之子「福康安」由新晉演員王一哲飾演,從小記恨魏瓔珞殺母之仇的他,為了報復,不惜設計讓瓔珞女兒昭華公主對他動情。

《延禧攻略》中,和親王弘昼和魏瓔珞是仇人,而他的女兒也當然和昭華公主過不去!在番外篇中,弘昼女兒的身分是昭華公主的情敵。

雖然昭華公主最終能否與傅恒的「假兒子」福康安結為連理仍是未知之數,但據目前釋出的劇照推測,昭華公主應該會嫁給蒙古親王「拉旺.多耳濟」(王宇威飾)。

有不少劇迷們推測或許福康安還是放不下「殺母之仇」,昭華公主也選擇了與一直守候並深愛著她的拉旺.多耳濟相伴此生。

上一輩的故事延續到下一代,恩怨和糾葛在皇宮的紅牆綠瓦間不斷上演,在這花團錦簇的深宮之中,又有誰能逃得出時代的命運?

Text:Girls editorial
Photo Source:Weibo

琥珀宮

Helllokitty 發表於 18-8-24 22:20
下,我睇步步驚心時又笑又喊,追不停。反而時裝版就跳過算。
唔知點解,好多大熱劇我都跳咗船,步步,三生三世,扶搖

琥珀宮

c.vieri 發表於 18-8-24 22:24
無心法師、步步驚心、歡樂頌⋯⋯⋯呢d都叫近呢2、3年嘅,續集都係逃唔出魔咒
...
仲有法醫秦明,第二輯換哂人全部唔知邊位,睇咗半集跳咗,到咗第三輯又係換哂人但男主角叫做知係邊個又開嚟睇下,都係捱唔到半集跳咗...但第一輯明明已睇哂,再開嚟睇都係覺得好睇

禁止訪問

琥珀宮

sharon26788 發表於 18-8-24 23:33
Me 2,就係聽人講麻麻,所以無上船,最主要好多轉咗人,已經唔同感覺
...
步步續集已經唔係換人的問題了,我覺得係連劇本都唔得

禁止訪問

琥珀宮

Poyau 發表於 18-8-25 03:56
好似步步咁 海外係完整版 國內删穿越
下...咁咪唔完整

琥珀宮

cinda72. 發表於 18-8-25 13:49
步步2,悶到嘔,但最悶係無心2,跳船跳到去大西洋
其實1我都跳咗,兩大男主其實我都OK,其實我都係睇咗兩大男主其他劇入坑搵返無心1嚟睇,但開咗幾次都睇唔到去五集,跟住又跳咗

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

tansyneko 發表於 18-8-25 13:46
仲有法醫秦明,第二輯換哂人全部唔知邊位,睇咗半集跳咗,到咗第三輯又係換哂人但男主角叫做知係邊個又開嚟睇 ...

見好唔識收係要拍到爛、比人鬧爆先會停

琥珀宮

cinda72. 發表於 18-8-25 13:58
我開得就好少跳船
獨獨係大陸版尋秦記,無心2,呢2套真係悶到爆炸
尋秦記一來睇到有吳奇隆,2來港版情意結 ...
因為我基本上咩都開嚟睇下,所以成日跳最近仲跳咗流星花園大陸版

琥珀宮

c.vieri 發表於 18-8-25 13:58
見好唔識收係要拍到爛、比人鬧爆先會停
但我仲唔識死等緊雙世竉妃同楚喬傳續集

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

tansyneko 發表於 18-8-25 14:06
但我仲唔識死等緊雙世竉妃同楚喬傳續集

楚喬傳我睇到十幾集跳左船,雙世寵妃無睇過

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

福安康, 昭華
同父異母
亂倫wor

伯爵府

熱血勳章

meowmi 發表於 18-8-24 21:50
睇住穿越版先

https://youtu.be/M4DHs_aIQ34

好正呀

水晶宮

我覺得小鮮肉未有實力演主角!如果佢同瓔我未必睇!

男爵府

福安康同昭華都係同一個老竇,咪即是亂倫戲。

首頁

尾頁

跳至