興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

噚日買咗呢部機, 已改靜音/ 震機, 用相機冇快門聲, 但用snapchat影就有, 最奇怪係自拍/ 開閃光燈就冇聲, 但正正常常影就有. 請問有冇高人指點? 謝謝.

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

請問覺得好用嗎??

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

vv518vv 發表於 18-9-1 00:02
請問覺得好用嗎??

同問

子爵府

vv518vv 發表於 18-9-1 00:02
請問覺得好用嗎??

其實係阿仔用, 佢話影相顏色靚. 之前都係用LG 和 samsung, 因第一次轉用華為, 重摸索中, 一般操作ok. 佢係中學生, 多用snapchat, 但有快門聲都幾困擾. 噚晚佢又話用唔到 #hashtag (有空格, 不能用backspace移除).

我都有部華為pad用嚟睇戲, 試過安snapchat又冇問題喎. 因呢部機太新, 所以上網都問唔到, 希望遲d多d人用可分享吓.

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我都買咗部比細佬

子爵府

回覆 vv518vv 的帖子

佢有冇安snapchat? 有冇我嘅問題?

大宅

CPLau129 發表於 18-8-24 21:43
噚日買咗呢部機, 已改靜音/ 震機, 用相機冇快門聲, 但用snapchat影就有, 最奇怪係自拍/ 開閃光燈就冇聲, 但 ...

請問樓主喺香港買還是大陸買?幾錢可告知嗎?thanks

子爵府

回覆 annaliu1989 的帖子

香港.

子爵府

回覆 annaliu1989 的帖子

係香港電訊因數碼出機, 因我用佢上網, 所以買機$2398

珍珠宮

CPLau129 發表於 18-9-1 16:39
其實係阿仔用, 佢話影相顏色靚. 之前都係用LG 和 samsung, 因第一次轉用華為, 重摸索中, 一般操作ok. 佢 ...

除咗呢樣外有其他唔好處嗎?想買俾媽咪用,未用過華為,1516中

子爵府

回覆 麵包超人^o^ 的帖子

阿仔話都係用唔慣, 已trade,用返samsung啦. 如冇乜特別要求, 又冇話用開邊隻牌子, 以呢個價錢, 我覺得ok.

珍珠宮

CPLau129 發表於 18-10-3 14:03

阿仔話都係用唔慣, 已trade,用返samsung啦. 如冇乜特別要求, 又冇話用開邊隻牌 ...

係邊方面用唔慣呀?死火啦,我媽原本用LG我都驚佢會用唔慣添。。。

子爵府

仔最唔鍾意download apps 有聲 (之前提過snapchat).
我用開LG, 用內置行事曆記著待辦事情 (如阿媽幾時覆診 和其他事項), 一打開日曆就睇到邊日得閒, 邊日有事. 我同仔交換, 但nova3i內置日曆要按嗰日先睇到嗰日有冇事, 其實都係小事, 但就係唔慣. 所以最後都係trade咗.

首頁

尾頁

跳至