媽媽腳痛,邊度多軟身平底涼鞋(無高踭)?

onelokkok
|
媽媽腳痛,邊度多軟身平底涼鞋(無高踭)? 軟既意思係隻鞋可以拗曲. (類似圖中鞋)
感謝JM

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
healthymimi
|
腳痛盡量著波鞋,不要貪方便或靚
TMC3012
|
平底唔好著啦
買啲靚少少厚少少底既著啦, 日日著真係除返唔貴好多

我係女仔
|
onelokkok 發表於 18-8-24 21:43
媽媽腳痛,邊度多軟身平底涼鞋(無高踭)? 軟既意思係隻鞋可以拗曲. (類似圖中鞋)
感謝JM

我幾年前都試過痛,但自著著左van鞋就唔痛,好舒服,波鞋要唔高既,有 氣墊都舒服,其他鞋都唔得。
個個腳型,大家問問題都唔同,所以一定要試,我都晒左幾對鞋先岩,唔咪一試就知,要著兩三日先知岩唔岩自己,一唔岩就腳痛
wcpcelia    發表於 18-8-25 16:08
Poyau
|
healthymimi 發表於 18-8-24 22:06

momososo
|
盡量着厚落人波鞋,裏面有突起承托拱橋位,非常舒服!
healthymimi
|

真的,腳痛就得多行就到腰痛,所以叫腰腿痛,慢慢上腰咁
onelokkok
|
夏天著波鞋比較熱,所以想搵類似既涼鞋款
mydearson
|

同意,波鞋保護得最好
raven
|
平底鞋多數無腳弓位, 唔舒適!
fitfish
|
Sketcher 有記憶塾波鞋。吾知涼鞋有無
月見草
|
onelokkok 發表於 18-8-24 21:43
感謝JM

其實腳痛更加唔可以着太軟熟嘅鞋,因為佢直接將行響地下嘅力推翻上腳板。
不如試吓MBT嘅波鞋,雖然佢個底係彎,初初行好唔習慣,但其實好會將D力卸開,腳痛減輕!
千萬不好去Dr Kong訂做,搵笨的!
有需要可以去門診叫醫生寫紙轉介物理治療,或者專科醫生介紹乜嘢鞋先至啱!
MICMATL
|
前排行得多腳踭痛, 買咗對 Nike Air max星期六日着,着咗一排, 無痛,近排貪靚, 著番平底鞋, 又痛痛地 , Nike Air max平嘅三百幾都有
tsung
|
月見草 發表於 18-9-1 14:43
其實腳痛更加唔可以着太軟熟嘅鞋,因為佢直接將行響地下嘅力推翻上腳板。
不如試吓MBT嘅波鞋,雖然佢個底 ...