自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

回覆樓主

一定一定唔好做同學家長/熟人
最好仔女升中後才做

水晶宮

回覆樓主:

無肉食,一個月勞心勞力先幾千。

珍珠宮

回覆樓主

我樓下有幾家住家幫人補習,有個男人補左好多年,好多學生,自己一個人住800+幾尺,補到有三架私家歐洲車見佢好好搵

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我樓下間補習社星期一至五,話2小時,但做唔晒功課留到3小時都唔會加錢,每月$1900,無功課或一早做晒功課會比習作學生做

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主

除開=$120/hr, 呢個價已經請到大學生姐姐上門私人補習。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

二世龜 發表於 18-8-25 05:51
75分鐘唔夠時間做功課?
同埋講明跟功課,一星期應該5日?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

$1800,3日,每次75分鐘
樓主,食水太深嘞

水晶宮

好媽媽勳章

20020116 發表於 18-8-25 09:03
咁計條數似乎好低喎,分分鐘搞成個下午先得幾千蚊一個月,咁你一個月可以有幾多收入呀?
...

當年係 ftm 0收入 ,原本都要跟仔功課,但無啦啦被有收入,多幾千蚊零用有賺啦
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

珍珠宮

魚蛋仔 發表於 18-8-24 23:12
我屋企附近的功課輔導班,一星期五日,日日個半至兩個鐘,考試前仲會延長,仲提供練習,都係$1800一個月, ...
係咪補習社?

珍珠宮

回覆樓主

好貴

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

樓主你應該吾係好知咩學生先會參加功課班。如果一個細路可以一個鐘內做完功課,咁父母會覺等無須要比錢。除非係因要托管,但你又做吾到5日。3日是主要幫手溫書嗎?如果是補底班,咁又吾同,因主要教知識,做練習,吾係教功課。

水晶宮

0q.cathy 發表於 18-8-25 12:21
樓主你應該吾係好知咩學生先會參加功課班。如果一個細路可以一個鐘內做完功課,咁父母會覺等無須要比錢。除 ...

其實多唔多家庭有托管需要?我都有諗過,但我諗通常都有人照顧吧

公爵府

patpat234 發表於 18-8-25 12:08
當年係 ftm 0收入 ,原本都要跟仔功課,但無啦啦被有收入,多幾千蚊零用有賺啦
...

你咁講都係嘅。不過如果真坐當打份工等份收入就唔掂囉

象牙宮

回覆樓主:

教呢d班,好困身,仲要好有心機,呢個價錢貴啦,通常上呢d班都係睇功課等屋企人放工,所以基本2個鐘起,同埋星期一至亦六都要開,只係放紅日!以前教我仔補習既朋友就係屋企開班,佢老公又唔可以早返屋企,病左又無,好慘,搞到成日嘈交,幾年後無再屋企教

子爵府

好媽媽勳章

0q.cathy 發表於 18-8-25 12:21
樓主你應該吾係好知咩學生先會參加功課班。如果一個細路可以一個鐘內做完功課,咁父母會覺等無須要比錢。除 ...

有d學生係在家做功課要2,3個鐘,因為多誘惑,但去功輔班可以個幾鐘就完成,睇情況

子爵府

拿.. 我係用家. 我冇工人. 小朋友初小.

我要包 係學校接既, 星期一至五, 我要最早6:30先黎到接小朋友.
一定先搞好功課. 要搞好默書, 考試. 就係咁多.

我咁多要求都要3500 一個月.

有間仲平D. 1200一個月. 但只係搞好功課. 默書/考試完全唔掂

如果你只係得個3日.功課班? 你跟得3日.又跟唔到其他個2日.. 咪玩啦.你硬性要3日既話. 我覺得專科補會好D.

子爵府

double 左.. del!!!

大宅

回覆樓主

謝謝各位的意見!

討論完畢,thank you!

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

she007 發表於 18-8-25 12:28
其實多唔多家庭有托管需要?我都有諗過,但我諗通常都有人照顧吧

我身邊大部份返功課班的,都係父母要返工,如果有人湊,基本上都吾返,因為4點開始做功課,一般6-7點都會做完,跟住7點亞媽返黎就開始同佢溫書睇功課。

如果有人湊都去既,通常個細路好難攪,湊佢既人都攪吾掂,你想一個鐘做完功課係無可能,三個鐘做完就差不多,仲要同佢溫書,真係會4點攪到8點。

大宅

Angel_Rose 發表於 18-8-25 12:14
係咪補習社?

首頁

尾頁

跳至