上海迪士尼好夢幻!

yucl_hk
|
內地常常發生哄搶事件,想不到上海迪士尼竟發生同類事件。一眾遊客竟公然搶走工作人員手上原以80元人民幣(約90港元)的氣球。有網民指事件是由黃牛帶頭、遊客們跟着直接搶工作人員氣球。

事發於昨日下午,一名工作人員拿着氣球走向人群叫賣,豈料在場遊客突然聞聲蜂擁而上,短短10秒就搶光售價80元的氣球。現場拍攝影片中,見有搶到的人露出得意的神情。經媒體核實,迪士尼工作人員表示確有其事:當時場面非常混亂,不能理解這種行為。

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20180824&s=10793096&a=58600503

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wcpcelia    發表於 18-8-25 16:29
Jordan_2006
|
土匪,又話好文明嘅
|
Kasrissa
|
呢度好多人都話大陸一日千里,好先進好文明,話我地係井底蛙

我只係想講:

無論科技幾進步,建築設計幾好,人既質素始終都係咁低,這是令人望而卻步既原因。

milktealai
|
匪夷所思
Alex123
|
yucl_hk 發表於 18-8-24 23:42
內地常常發生哄搶事件,想不到上海迪士尼竟發生同類事件。一眾遊客竟公然搶走工作人員手上原以80元人民幣( ...

文匯報及大公報有冇報導?
如果無,一定係生果報作出來。或者是背後有陰謀?
玫瑰花茶
|

peonica
|
Alex123 發表於 18-8-25 00:01
...
圖都係p出來。
一定係假的
peonica
|
其實園方要報警,根本係搶劫。
如果當無事發生,不了了之,遲吓成個樂園拆左佢,搬返屋企都似
洛婷
|
咁都得
momonicnic1107
|
Kasrissa 發表於 18-8-24 23:54

Jumboshrimp
|

有硬件冇軟件。呢度好多人只看重硬件。所以都冇乜好爭論
B__B
|
無眼睇
Poyau
|
peonica 發表於 18-8-25 00:06
其實園方要報警,根本係搶劫。
如果當無事發生,不了了之,遲吓成個樂園拆左佢,搬返屋企都似 ...

拆嘢香港已經發生
旁若無人 爬上去拆小火車啲寶石
caryfox
|
Alex123 發表於 18-8-25 00:01
...

其實我也想係「泳總出線亞運選手」個post內寫同你一樣的話,

最終怕被人『車鑊甘』當然無咁回貼啦!
Poyau
|

caryfox
|

用「一日千里」來形容係⋯⋯對㗎!

你唔見文章用「十秒鐘完成」整個行動⋯⋯足以證明效率快捷!

中國境內所有事情發生也是 很快、很快、很快⋯⋯非常 非常 非常 咁 快
alienalice
|
睇到li個新聞, 我都係取消帶阿女去上海迪士尼既計劃.

真係唔好睇少d人, 好恐佈~
Alex123
|
caryfox 發表於 18-8-25 02:44
用「一日千里」來形容係⋯⋯對㗎!

你唔見文章用「十秒鐘完成」整個行動⋯⋯足以證明效率快捷!

我呢個係百撘回覆
凡有生果報的報導都合用

Kasrissa
|
alienalice 發表於 18-8-25 04:20
睇到li個新聞, 我都係取消帶阿女去上海迪士尼既計劃.

真係唔好睇少d人, 好恐佈~ ...

因為呢班生番,我連香港迪士尼都唔想去,一定一定唔會去上海迪士尼。