想轉part time既煩惱

fafa_b
|
事源係,上星期請左兩日假湊女,一連對左個女4日,覺得好開心,好似同個女親密左,所以即刻有個念頭想轉part time,可以多d時間陪個女
本身同奶奶住係奶奶湊,佢湊得好同細心,但眼見個女痴佢多d心裡不是味兒,如果因為咁既原因而搵少左錢係咪好傻,不竟小朋友需要好多錢使,又加重老公壓力,但其實我人工都係萬多

又好驚轉左part time以後會唔會較難搵工,影響resume?
namnamnamlolo
|
如果本身係同99住
你轉咗工咪成日對住佢
你話分開住就話啫
點都叫少見咗99
感覺唔會因pt改變咗幾多喎
ms_maybb
|
99湊得好唔代表你都湊得好,唔好意氣用事
wcpcelia    發表於 18-8-26 09:40
lovelovebbchu
|
fafa_b 發表於 18-8-25 01:02
事源係,上星期請左兩日假湊女,一連對左個女4日,覺得好開心,好似同個女親密左,所以即刻有個念頭想轉par ...

要睇吓你做咩工咩行業
bosch
|
同99 住就唔好轉pt 啦.
fafa_b
|
回覆 lovelovebbchu 的帖子

做文職
fafa_b
|
namnamnamlolo 發表於 18-8-25 07:30
如果本身係同99住
你轉咗工咪成日對住佢
你話分開住就話啫

大家都睇到個重點, 就係轉左PART TIME 會對多左99

lovelovebbchu
|
fafa_b 發表於 18-8-27 11:07
大家都睇到個重點, 就係轉左PART TIME 會對多左99

係㗎啦有得就有失,不個就多番時間對住個女囉
但轉做兼職人工分分鐘少一半
fafa_b
|
lovelovebbchu 發表於 18-8-27 14:14
係㗎啦有得就有失,不個就多番時間對住個女囉
但轉做兼職人工分分鐘少一半
...

係呀預會少一半 真係
針冇兩頭利.............

sugar_tang
|
我囡三年班了,有感覺有思想,同湊佢既婆婆越黎越多衝突,婆婆覺得不是味兒,兩三天就叫我自己湊返,我都有諗過返part time,但邊有office可以咁.....唉....好煩惱。
fafa_b
|
sugar_tang 發表於 18-8-30 15:47
我囡三年班了,有感覺有思想,同湊佢既婆婆越黎越多衝突,婆婆覺得不是味兒,兩三天就叫我自己湊返,我都有 ...

我個囡仲細唔知, 會有咩衝突? 會唔會經你教導後可改善呀?