自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我朋友今晚同佢老公嗌交,爭論點係佢唔覺得
奶奶出殯當日叫老公即日掉曬佢奶奶啲嘢係唔啱! 因為其實只係轉達媽媽(女方嘅媽媽)嘅説話,話老公家人應該用腦去決定做唔做,唔應該話佢不近人情。大家覺得係咪我朋友唔啱呢? 唉…

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

要掉奶奶嘅野可以遲d先都得啦,又唔洗咁趕掛

別墅

c.vieri 發表於 18-8-25 02:46
要掉奶奶嘅野可以遲d先都得啦,又唔洗咁趕掛

因為朋友媽咪有個有靈力嘅朋友話如果唔即日掉曬啲野會對一家都不利! 但朋友老公接受唔到!

水晶宮

armoonmoon 發表於 18-8-25 02:52
因為朋友媽咪有個有靈力嘅朋友話如果唔即日掉曬啲野會對一家都不利! 但朋友老公接受唔到!
...

又係xx嘅朋友

咁人地當事人唔接受都好合理,果個係佢啊媽黎,邊有可能咁絕情到出殯當日就要掉晒d野呀

別墅

c.vieri 發表於 18-8-25 02:55

又係xx嘅朋友

其實朋友嘅媽咪都幾迷信! 呢啲迷信嘢都唔係第一次! 朋友註冊結婚嘅日子係佢媽咪堅持要揸主意擇,係個破日 佢老公已經好唔鍾意

水晶宮

armoonmoon 發表於 18-8-25 03:02
其實朋友嘅媽咪都幾迷信! 呢啲迷信嘢都唔係第一次! 朋友註冊結婚嘅日子係佢媽咪堅持要揸主意擇,係個破日 ...

啊外母又唔係同女婿一齊住,人地個仔唔肯掉咪唔掉囉,搵著自己個女做夾心人。

我係你朋友先唔會出聲叫老公果日就一定要掉晒d野,擺明就攞2公婆感情黎玩,你問返你朋友可唔可以掉得返轉頭先講啦 比我聽到都反感

別墅

c.vieri 發表於 18-8-25 03:07
啊外母又唔係同女婿一齊住,人地個仔唔肯掉咪唔掉囉,搵著自己個女做夾心人。

我係你朋友先唔會出聲叫老 ...

其實我都覺得我朋友玩緊火,挑戰緊佢老公嘅忍耐力! 唉…但佢又覺得唔關佢事! 好似結婚日子擇破日佢都話與佢無關,但佢老公好似係為佢先接受個日子喎

水晶宮

armoonmoon 發表於 18-8-25 03:13
其實我都覺得我朋友玩緊火,挑戰緊佢老公嘅忍耐力! 唉…但佢又覺得唔關佢事! 好似結婚日子擇破日佢都話與 ...

咁如果第日佢老公對佢心淡,呢d都無得怪人,2個人嘅感情,唔係下下試對方底線係邊而維繫。

冰封三尺呀人嘅感情好脆弱架咋

水晶宮

armoonmoon 發表於 18-8-25 02:42
奶奶出殯當日叫老公即日掉曬佢奶奶啲嘢係唔啱! 因為其實只係轉 ...

我係外人都覺得你朋友好不近人情喎。講真,就算我媽有咁嘅提議我都唔會同老公講,咁大個人咩講得咩唔講得自己有分析力牙!下下話轉述就將個責任推得一乾二淨咩
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你個朋友阿媽同朋友迷信都算,佢又跟埋一擔擔,人地阿媽剛走左講埋D咁既說話,自己阿媽來的,邊有阿媽會害自己子女? 無論在生同死後都唔會啦,奶奶都屍骨未寒就要即刻掉遺物,佢唔覺得好冷血? 做人要有分析能力,唔係咩人講你都走去信

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

老公媽媽一走左就話要掉佢d野... 點只係不近人情, 直頭係冷血, 仲有呢d 野都唔應該係佢/襯家去理.

男爵府

回覆樓主:

我會問下朋友佢呀媽個位有靈力嘅朋友, 之前預測嘅有冇中過?
點解自己呀媽死後啲嘢會帶來不幸要即掉?
你朋友好似都好盲目聽呀媽話

珊瑚宮

2024年龍年勳章

回覆樓主

我係個老公,直頭會覺得個老婆冷血無情,唔係人!

子爵府

回覆樓主

冷血到咁都講得出,我係佢老公直情嗌離婚

男爵府

回覆樓主

我係你朋友都講唔出呢d說話
將心比心

水晶宮

李豆豆 發表於 18-8-25 03:31
我係個老公,直頭會覺得個老婆冷血無情,唔係人!

嗯,我係老公的話,會覺得外家的人short short 地

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

奶奶出殯當日叫老公即日掉曬佢奶奶啲嘢係唔啱喎⋯⋯

有必要當日做?

大宅

回覆樓主:

老婆一家都好迷信,我係個老公,會扮迷信爆番佢地轉頭,因為佢地堅持擇破日結婚,攪到佢死老母。比佢地知,都未同佢地去算這筆賬。

男爵府

回覆樓主

係你朋友唔啱。
係你朋友c6媽咪即係99過身喎。做外母要出聲都係慰問下啦。邊有叫人丟嘢架。完全唔明關呢位外母咩事。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

armoonmoon 發表於 18-8-25 02:42
奶奶出殯當日叫老公即日掉曬佢奶奶啲嘢係唔啱! 因為其實只係轉 ...

外母何解咁多事?人地扔唔扔先人嘅嘢,要佢加意見?

首頁

尾頁

跳至