晾衣服

sochui
|
空氣汚染嚴重,仍會晾衣服在窗外?
miyukib
|
聽你咁講,我岩岩掛喺屋內了
sochui
|
miyukib 發表於 18-8-25 10:43
聽你咁講,我岩岩掛喺屋內了

室內冇太陽曬冇咁易乾和容易有味,但屋外又空氣有汚染物
Ashley_kyu
|
我同99住我自己洗自己衫多數夜晚沖涼時洗埋衫,洗完就掛住房因為開冷氣好快乾
miyukib
|
sochui 發表於 18-8-25 10:47
室內冇太陽曬冇咁易乾和容易有味,但屋外又空氣有汚染物

係呀,見咁好太陽都想晾出面。
算啦,唯有開風扇吹住
wcpcelia    發表於 18-8-25 16:02
sochui
|
Ashley_kyu 發表於 18-8-25 10:48
我同99住我自己洗自己衫多數夜晚沖涼時洗埋衫,洗完就掛住房因為開冷氣好快乾
...

喜歡有太陽曬可殺菌
sochui
|
miyukib 發表於 18-8-25 10:51
係呀,見咁好太陽都想晾出面。
算啦,唯有開風扇吹住

這樣汚染環境,太陽有得睇冇得使
Ashley_kyu
|
sochui 發表於 18-8-25 10:57
喜歡有太陽曬可殺菌

冇計啦公屋個窗浪衫好麻煩呀,加上我99搞到屎坑咁,費事浪出面喇
sochui
|
Ashley_kyu 發表於 18-8-25 11:00
冇計啦公屋個窗浪衫好麻煩呀,加上我99搞到屎坑咁,費事浪出面喇

現在私樓,晾衣服都有限制,坐向未必有太陽曬。
Ashley_kyu
|
sochui 發表於 18-8-25 11:06
現在私樓,晾衣服都有限制,坐向未必有太陽曬。

我99度仲要係舊式,吾係鋁窗,自己搵啲膠板做窗,又實又難開,浪衫出去我都驚啲衫吹哂落街
sochui
|
Ashley_kyu 發表於 18-8-25 11:07
我99度仲要係舊式,吾係鋁窗,自己搵啲膠板做窗,又實又難開,浪衫出去我都驚啲衫吹哂落街
...

辛苦你了,香港地住屋小,可以的話搬出去
sasa0516
|
我住2樓 ,樓下就燒衣桶
但又好好太陽 ,呢家曬到正一正
我都15,16緊
sochui
|
sasa0516 發表於 18-8-25 11:11
我住2樓 ,樓下就燒衣桶
但又好好太陽 ,呢家曬到正一正
我都15,16緊

早上冇人燒衣,曬到下午乾了收回,剛剛好
sasa0516
|
sochui 發表於 18-8-25 11:14
早上冇人燒衣,曬到下午乾了收回,剛剛好

我又係咁諗 ,呢家曬出去, 3個鐘乜都乾
kakakwok716
|
我99好鍾意太陽就落山先洗衫,d 衫又晾屋入面,又鍾意草好多先洗,冇太陽,唔通風,d 衫臭架,講左幾次叫佢早d 洗,都唔聽人講
小豬Pigpig
|
自從我見過有啲飛強我出邊啲衫都逗留之後,我以後都在室內掛衫,開抽濕機
勞氣小妹
|

我特登叫我老公係屋企近窗口位置加裝左兩行晾衫架
所以而家無曬呢個煩腦,所有野都晾入面或廚房
唔駛突然落雨,樓上扔野或者空氣污糟
20150618bb
|
sochui 發表於 18-8-25 09:21
空氣汚染嚴重,仍會晾衣服在窗外?
更係唔好,可買20L抽濕機
Strawberrys
|
自從4月中安裝煤氣乾衣機已冇放窗外,七八月樓上裝修加搭棚,好天氣也不放室外吸塵。
sochui
|
小豬Pigpig 發表於 18-8-25 14:03
自從我見過有啲飛強我出邊啲衫都逗留之後,我以後都在室內掛衫,開抽濕機
...

住低層?