一齊分享過往生活上遇到嘅黑仔事

KTKTKT5
|
我:

(1) 想去東京近郊賞花, 上網睇過往年d人post上網嘅相才買機票, 差唔多去前兩、三星期上網睇, 話今年天氣太熱, 早左兩星期開, 臨出發再睇, 已經謝晒

(2) 買左機票去立山黑部睇雪牆, 嗰年就好矮得11米

(3) N年前唯一一次好彩揾到份工返五日, 點知係勁忙好多嘢做嘅, 多嘢做到, 幾乎個個同事都星期六番工做做到下午。
小曳人
|
如果講旅行,最黑嗰次係東北大風雪,我地去北海道,原本去網走坐破冰船,但東京開嘅內陸機試咗2-3次都降落唔到網走機場,轉千歲都落唔到,要返東京,然後我地改咗去第二日去嘅旭川,去到都好夜,層雲峽得-15度,因為天氣唔好,無野睇無野玩....

第二次去北海道,回程遇到HK打風,無機,要留多一日,台北轉機返

不過,天氣嘅野無得預 (但花期預報好鬼準架!)

KTKTKT5
|
無乜人分享嘅?
Poyau
|
KTKTKT5 發表於 18-8-25 14:44
無乜人分享嘅?

黑仔事件通常拋諸腦後
Wingwingm
|
Poyau 發表於 18-8-25 20:55
黑仔事件通常拋諸腦後

我好快忘記不快事,想分享都暫時未諗到
sophialihk
|
KTKTKT5 發表於 18-8-25 09:59
我:

(1) 想去東京近郊賞花, 上網睇過往年d人post上網嘅相才買機票, 差唔多去前兩、三星期上網睇, 話今年天 ...

最黑一次由跌左一條手鏈開始...跌左條鏈後, 搭巴士壞巴士搭火車壞火車...有日仲人在洗手間內但開唔到鎖, 最後家父搵搥仔爆開個鎖! 唸住行大運, 點知一個花盆在眼前跌落, 嚇死! 過了一個月都黑仔到爆, 最後拜神就慢慢沒事
tsung
|
黑仔事件通常拋諸腦後

bosch
|
最黑係身邊人既生命事件.

其他野係旅行天氣差到要取消行程, 病左要入醫院.

再其他事係黑仔都其實只係小事.
good_pig
|
KTKTKT5 發表於 18-8-25 09:59
我:

(1) 想去東京近郊賞花, 上網睇過往年d人post上網嘅相才買機票, 差唔多去前兩、三星期上網睇, 話今年天 ...

都唔算好黑
good_pig
|
我試過一次臨上機食錯嘢肚all, all到去當地入醫院

又試過一次都all左好多日,去到尾先好d
MeowMuiMui123
|
出完街後以為唔見咗Apple ear pods, 到處搵咗個幾鐘,完來係裙袋
Joant
|
黑仔事件通常拋諸腦後

我係太多 多到唔記得!
終極熊貓
|

每一次提起,就係提醒自己果啲不幸不愉快
何必呢

Poyau
|
Joant 發表於 18-8-25 21:45