幾百蚊可以買到一卡鑽戒,仲有人信?

plumtree
|
499可以買隻一卡嘅鑽戒?
今日睇到動新聞,有位陳生話中伏。
坦白講,係人都知咁嘅價錢冇可能買到堅野㗎啦。碎石都買唔到啦。
雖然廣告上面咁樣登,好可能違反商品說明條例,旦買家自己都有責任啫。心裡有數啦。平到一個點,真係連鉑金都唔止呢個價啦
最離譜佢仲自圓其說,講到好似好無辜咁,又攞放大鏡去睇。
我覺得唔捨得或冇錢,咪買飾金或純銀戒指氹老婆囉。做咩要充大頭鬼買隻卡裝鑽戒啫。如果我老公買隻假野嚟送比我,真係唔送好過送。萬一信以為真,帶左出去,比人笑到面黃,真係仲衰過帶朱義盛囉。
bbshop_bb
|
貪小便宜,沒法子
kmbb519
|
但我又覺得,男人對呢d野完全無concept, 都唔出奇,你問我車配件的野,我都係白痴 一d idea 都無....
反而之前呢度有女人問 果下更奇
wuwucancan
|
我感覺佢(尊登)踢爆網購呃$技兩⋯其實fb大把假名牌,上次c6表妹中左Baobao袋,好彩5使比$
詠豬媽
|
嗰個陳生仲要一買買兩隻我老公話成千蚊食咗好過啦!
plumtree
|
詠豬媽 發表於 18-8-25 11:17

白痴到一個點
我覺得買唔起又好,唔捨得又好。冇問題呀!咪買粒天鵝水晶囉。再唔係飾金首飾一樣可以。咁樣話自己比人呃 其實佢本身想呃老婆就真。砂板充砲艇咪呢種人囉。最憎。你老公講得啱呀!再唔係兩個人食餐好嘅慶祝都得啫。
chingyeewong
|
雖然佢戴咗口罩、但睇落個樣都好豬!
wcpcelia    發表於 18-8-25 17:06
plumtree
|
wuwucancan 發表於 18-8-25 11:11
我感覺佢(尊登)踢爆網購呃$技兩⋯其實fb大把假名牌,上次c6表妹中左Baobao袋,好彩5使比$
...

有咩技倆需要佢踢爆呀 。買堅野仲有一定價值嘅,梗係入實體店睇啦。比得起咁上下錢嘅,老虎蟹都唔响網站冒呢種險啦。報導經常都講fb 好多假野㗎啦。
sharonchung
|
總有蠢人上當
wuwucancan
|
plumtree 發表於 18-8-25 11:32
有咩技倆需要佢踢爆呀 。買堅野仲有一定價值嘅,梗係入實體店睇啦。比得起咁上下錢嘅,老虎蟹都唔 ...

睇佢個死樣又5似咁低B吖
MM2H
|
詠豬媽 發表於 18-8-25 11:17

買2隻? 諗住情侶鑽介?
詠豬媽
|
MM2H 發表於 18-8-25 12:01
買2隻? 諗住情侶鑽介?

阿陳生話兩隻都係當生日禮物送俾阿陳太呀!仲話平時帶當結婚戒指嘅代用品整花咗都唔肉赤喎!點知質數似玩具,家陣佢就真係肉赤囉!
Poyau
|
上報勇氣可嘉
tsung
|
chingyeewong 發表於 18-8-25 11:29
雖然佢戴咗口罩、但睇落個樣都好豬!

EmilyFun
|
plumtree 發表於 18-8-25 10:37
499可以買隻一卡嘅鑽戒?
今日睇到動新聞,有位陳生話中伏。
坦白講,係人都知咁嘅價錢冇可能買到堅野㗎啦 ...

條友可能是生意人,想博出位,多d香港人識,方便日後宣傳自己生意。
如果唔係一定係傻佬,想引康X財務請佢拍廣告。
good_pig
|
kmbb519 發表於 18-8-25 10:52
但我又覺得,男人對呢d野完全無concept, 都唔出奇,你問我車配件的野,我都係白痴 一d idea 都無... ...

今時今日,Google, 下唔難者