自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

BBG520 發表於 18-8-25 13:28
請問係邊到買呀?

男爵府

mandy952 發表於 18-8-25 13:42

唔該曬

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

pel737 發表於 18-8-25 12:14
行好易,一條直路,行到國貿再直行上天橋就到東門

買張深圳通增值50大洋,有排用,又唔使排隊買飛咁煩:ha ...

買張深圳通增值50大洋,有排用,又唔使排隊買飛咁煩
e+有張深圳通可以一卡兩用,又可以做深圳通,又可以做八達通,好方便!

你買深圳通要多少錢?我上次問他們,佢地話100人仔冇儲值金額 要再充值先可以用。
可以影相嚟睇下個樣系點、在那裡可以買到?

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

katie0921 發表於 18-8-25 14:47
e+有張深圳通可以一卡兩用,又可以做深圳通,又可以做 ...

深圳通去地鐵自己嘅客服櫃位買,唔好喺嗰啲擺位嘅小檔買,即福田入閘後會見到嘅小檔,佢哋嘅深圳通雖然靚啲,但貴啲同冇得退

侯爵府

丫雅 發表於 18-8-25 16:40
深圳通去地鐵自己嘅客服櫃位買,唔好喺嗰啲擺位嘅小檔買,即福田入閘後會見到嘅小檔,佢哋嘅深圳通雖然靚 ...

噢,可能我去的是小檔。
即是去客務中心(唱錢的地方)就可以買到?

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

katie0921 發表於 18-8-25 16:43
噢,可能我去的是小檔。
即是去客務中心(唱錢的地方)就可以買到?

係,客務中心嗰啲平啲又可以退。

侯爵府

丫雅 發表於 18-8-25 16:44
係,客務中心嗰啲平啲又可以退。

我明白啦,謝謝你

公爵府

mandy952 發表於 18-8-25 12:33
自由鳥一日廿元

我都有張自由鳥卡,想問點用??

珊瑚宮

katie0921 發表於 18-8-25 16:45
我明白啦,謝謝你

唔好客氣~

子爵府

pel737 發表於 18-8-25 12:14
行好易,一條直路,行到國貿再直行上天橋就到東門

買張深圳通增值50大洋,有排用,又唔使排隊買飛咁煩:ha ...

你意思深圳用,香港都可以搭地鐵巴士?

大宅

金三珣 發表於 18-8-25 16:57
你意思深圳用,香港都可以搭地鐵巴士?

係,無錯!

一卡兩用好方便

大宅

katie0921 發表於 18-8-25 14:47
e+有張深圳通可以一卡兩用,又可以做深圳通,又可以做 ...

我個張特別啲,可以做深圳通又可以做八達通,要150人仔,有50蚊係餘額!

大宅

丫雅 發表於 18-8-25 16:40
深圳通去地鐵自己嘅客服櫃位買,唔好喺嗰啲擺位嘅小檔買,即福田入閘後會見到嘅小檔,佢哋嘅深圳通雖然靚 ...

唔使啊,e+地鐵站入邊有自動售賣機,有特別版賣,我都買咗兩張俾小朋友用,去櫃位都有得退

侯爵府

pel737 發表於 18-8-25 17:12
唔使啊,e+地鐵站入邊有自動售賣機,有特別版賣,我都買咗兩張俾小朋友用,去櫃位都有得退
...

自動售賣機,是否用微信付款就買到?

大宅

katie0921 發表於 18-8-25 17:24
自動售賣機,是否用微信付款就買到?

用現金、微信、支付寶付款都可以

男爵府

回覆 mandy952 的帖子

咩叫自由鳥

子爵府

pel737 發表於 18-8-25 17:05
係,無錯!

一卡兩用好方便

方便,但都是一卡兩幣,要各自增值

https://read01.com/zh-mo/5BmEm2.html

珍珠宮

appleyuen 發表於 18-8-25 11:57
用支付寶100蚊減12, 最多減24

我得香港支付寶。

侯爵府

appleyuen 發表於 18-8-25 11:57
用支付寶100蚊減12, 最多減24
微信支付有冇得減?
行到水窮處 坐看雲起時

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Paris 發表於 18-8-25 20:34