自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

ren 發表於 18-8-25 12:15
我仔都係咁, 年年教佢儲起d未用嘅簿,用剩嘅紙, 留番平時用, 但用極都用唔晒, 升小五了, 宜家都仲有d ...

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

淨係中文詞語都分4本 用唔晒嘅紙我會留番平時屋企默書用

複式洋房

回覆樓主:

到……學校又唔比散買簿,-大叠簿都5唔知想點……畫都畫唔切(emoji)

男爵府

etam724 發表於 18-8-25 23:45
我女果間又係咁,唔環保之餘仲浪費金錢,除左簿之外仲有蠟筆,每年都要買一盒,年年都剩返好多無用到
...

我女幼稚園d蠟筆用到出年佢中六,書都讀完都未用完!

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我 d 學生全部攞曬黎做練習、作文。一來乾淨,考試可再攞返份練習黎操,二來坊間練習的話可以再賣出去。

男爵府

回覆樓主

我會用來平時溫默書,計數用

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

我好環保,唔買新,撕左舊嘅,簿面貼張新label改年級再用
用唔返嘅留黎屋企默書作文

子爵府

回覆樓主:

以前我媽會撕返未用果啲出嚟做草稿紙

大宅

回覆樓主

我以前讀書會撕出來,用釘書機釘成一疊,用來做數,溫默書,寫英文生字,唔會曬。

大宅

回覆樓主

直情浪費啦,我記得小學時唔夠校薄係去學校唔知書記定邊個位買,唔明點解依定一定要,例如15本校薄,10個file就計落個雜費到,勁浪費

首頁

尾頁

跳至