自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

180 發表於 18-8-25 16:28
咁多xxxxxxx..........

亞婆驚一陣爆pm

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

bosch 發表於 18-8-25 16:48
我阿媽,睇物理治療,勤做運動,會好得番。

祝早日康復。

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

bing-jing 發表於 18-8-25 17:20
亞婆驚一陣爆pm

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

寶石宮

回覆樓主:

我上次左肩發炎,針灸咗4次

珍珠宮

180 發表於 18-8-25 11:37
有冇人試過有肩周炎而又好返?

睇邊科醫生?

萬萬不能吹風, 吹扇同冷氣, 都唔可以較緊住吹, 不能挨牆碌地,都係會凍親關節

3最好著有領衫, 但我頂唔住帶短衫外套, 入冷氣地方前著, 都係秘秘地

去中醫到針灸, 針同藥分開計, 有中藥幫手消炎, 好得更快不過........錢倒得超快

子爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

我試過, 已好。
睇兩次跌打, 師傅拉鬆後,教做肩頭運動, 做了兩個月運動才好。

公爵府

2024年龍年勳章

lily-of-valley 發表於 18-8-25 11:42
痛苦經歷, 針灸加物理治療, 自己做運動拉根, 拉完比熱水袋敷痛地方。 可以好的。 但會復發。 ...
我去做物理治療,係先用熱pad 敷,之後物理治療師幫你拉。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Yibu 發表於 18-8-25 18:50
我去做物理治療,係先用熱pad 敷,之後物理治療師幫你拉。

我在九龍醫院, 最初做各種運動先, 跟住物理治療拉根, 頭一次拉, 痛到D眼淚自己滴落來, 到 4-5次無咁痛,最尾第10堂, 基本上仲有少少痛。 跟住至敷熱pad.

10堂only. 唔貴, 2006年, 唔記得幾錢次。 治療師尾兩堂仲叫我話比新症D人知, 唔好驚, 我係人板。 忍痛拉, 會好嘅。
2008 到左邊膊頭加右手網球手。 因2006, 有經驗, 一痛即刻叫醫生寫纸。 物理治療師都認得我, 話今次無上次咁嚴重, 自己識用邊D器械。 拉根亦無右手咁叫救命。

洋房

回覆樓主

針灸3次就好了

琥珀宮

KN2 發表於 18-8-25 19:13
針灸3次就好了

針灸痛唔痛?

洋房

180 發表於 18-8-25 19:23
針灸痛唔痛?

有d痛,但放鬆一下就唔覺痛了

珍珠宮

180 發表於 18-8-25 19:23
針灸痛唔痛?

你指個body定銀包呀, body無feel 只會返去好累!

去淘打護肩, 有單邊有隻肩, 淨cover 個肩, 照開冷氣,有厚有薄

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

保重 祝早日康復

琥珀宮

sjnl43 發表於 18-8-25 20:11
你指個body定銀包呀, body無feel 只會返去好累!

去淘打護肩, 有單邊有隻肩, 淨cover 個肩, 照開冷氣,有 ...

翡翠宮

回覆樓主:

自由式不宜!

首頁

尾頁

跳至