敏感牙齒

yanyan-mummy
|
請問敏感牙齒是否如廣告般轉用舒XX牙膏會有改善?我去看過這隻牌子都有好多款,吾知邊隻大家用過覺得最有效改善敏感牙齒呢,thx
Whitechocolate
|
回覆 yanyan-mummy 的帖子

Oralb 或大陸出既雲南白藥都唔錯。
|
Whitechocolate 發表於 18-8-25 11:45
回覆 yanyan-mummy 的帖子

Oralb 或大陸出既雲南白藥都唔錯。

都是專對付敏感牙齒?我看一下,謝謝
Whitechocolate
|
yanyan-mummy 發表於 18-8-25 11:47
都是專對付敏感牙齒?我看一下,謝謝
係呀!兩款用後無咁易每令牙齒出血。
唔好客氣。
|
Whitechocolate 發表於 18-8-25 11:49
係呀!兩款用後無咁易每令牙齒出血。
唔好客氣。

我牙齒沒有出血,只是敏感,即食凍野會酸痛
ngwong2
|
yanyan-mummy 發表於 18-8-25 11:40
請問敏感牙齒是否如廣告般轉用舒XX牙膏會有改善?我去看過這隻牌子都有好多款,吾知邊隻大家用過覺得最有效 ...

我用舒x 達.
|
ngwong2 發表於 18-8-25 16:26
我用舒x 達.

舒X達咁多款,請問邊款對敏感牙齒最好?
ngwong2
|
yanyan-mummy 發表於 18-8-25 16:39
舒X達咁多款,請問邊款對敏感牙齒最好?

最基本果款for敏感用。
wcpcelia    發表於 18-8-26 19:37
|
ngwong2 發表於 18-8-25 16:45
最基本果款for敏感用。

明白,我以為要寫住專業修復嗰啲好啲添
tsung
|
ngwong2 發表於 18-8-25 16:26
我用舒x 達.

X2
szeszes
|
我一用敏感牙膏刷落隻 敏感牙齒( 象牙質外露)到就會有痺痛,其實初期係唔係咁
tester5
|
yanyan-mummy 發表於 18-8-25 11:40
請問敏感牙齒是否如廣告般轉用舒XX牙膏會有改善?我去看過這隻牌子都有好多款,吾知邊隻大家用過覺得最有效 ...

我去洗牙同牙醫講我有敏感牙齒,佢都係比舒適達我。
Koala_Chu
|
牙醫叫我用高x潔敏感牙膏搽落牙度2分鐘,之後才刷牙
pomanlife
|

幫你推
Chamo
|
Koala_Chu 發表於 18-8-25 17:46
牙醫叫我用高x潔敏感牙膏搽落牙度2分鐘,之後才刷牙

咁有無好D?
因我刷蝕牙肉, 露牙腳, 用舒適達唔覺有改善
Koala_Chu
|
Chamo 發表於 18-8-26 13:04
咁有無好D?

我開始咗1個月, 刷牙時冇咁酸, 但食凍嘢仍然好痺
Chamo
|
Koala_Chu 發表於 18-8-26 13:07
我開始咗1個月, 刷牙時冇咁酸, 但食凍嘢仍然好痺

謝回覆, 我係飲凍嘢痺
rachie
|
Chamo 發表於 18-8-26 13:04
咁有無好D?

會刷蝕牙肉?
Chamo
|
rachie 發表於 18-8-26 13:14
會刷蝕牙肉?

年紀大, 而且刷牙不正確就會刷蝕
healthymimi
|
我也間中發,有時sensodye得,有時Colgate得

用牙膏敷牙再水rinse 快D好

我懷疑用電動牙刷多易有敏感牙齒(但也因人而異)