嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

新買回來的床褥有張包書膠包住,你們會撕走張包書膠 ,還是会保留 鋪床單就直接瞓上去 ,如果不撕下會唔會怕會有塵蟎和潮濕, 會唔會有塵蟎咬bb, 因為床單被鋪可以洗,床褥怎辦? 謝謝有經驗嘅人幫我解答感激

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主

要撕走架 唔係會好熱架.... 但要放隔尿墊喺上面 先再舖床單

JD930    發表於 18-9-27 16:50
大事化小, 小事化毛.........

別墅

好明白謝謝

複式洋房

其實一定要撕走架 原因係床褥既作用除左比人訓得舒服 實際上佢仲會係夜晚幫你個人吸濕氣 然後朝早先散返出去
所以你唔撕塊膠就用唔到個作用!

如果你怕塵蟎係應該吸走佢
當然唔係部部機都做到呢個效果

洋房

回覆 rosay831 的帖子

如果冇吸蟎吸塵機,市面上有D除塵蟎噴劑可以試下,我都有買但未用

複式洋房

回覆 keesming 的帖子

但呢D噴劑應該有唔少化學野...咁樣噴我覺得唔止對BB 對全屋人都唔好

洋房

回覆 rosay831 的帖子

佢賣點就係天然,對人無害,等我搵返出黎再俾大家參考下

洋房

我就係買左呢隻,但未用過,因為我用開Pro-aqua吸床的,如果想知多D資料可以去佢地個網頁

http://tranquilaid.hk/shop/pest-control/us-dustmitex-%E7%BE%8E%E5%9C%8B%E7%94%A2%E5%93%81%E7%84%A1%E6%95%B5%E5%A3%AB%E7%94%9F%E6%85%8B%E7%92%B0%E4%BF%9D%E6%B6%88%E6%BB%85%E5%A1%B5%E8%9F%8E-%E5%BA%8A%E8%9D%A8%E5%8A%91-225gm%E5%8C%85/?lang=en

別墅

keesming 發表於 18-9-10 11:34
我就係買左呢隻,但未用過,因為我用開Pro-aqua吸床的,如果想知多D資料可以去佢地個網頁

http://tranquil ...

而家萬寧都有得換要加錢,吸塵蟎機有冇媽咪已經換咗啦,好唔好用?

首頁

尾頁

跳至