而我不知應否讓座...

pinky-peach
|
坐緊西鐵,剛剛入左個女仔企係我面前,佢隻手剛好放(定摸?定捧?)係肚度,而我唔知佢真係大肚定剛剛食飽左,十分掙扎
anna59
|
回覆 pinky-peach 的帖子

當睇唔到
kaki0901
|
pinky-peach 發表於 18-8-25 14:22
坐緊西鐵,剛剛入左個女仔企係我面前,佢隻手剛好放(定摸?定捧?)係肚度,而我唔知佢真係大肚定剛剛食飽 ...

如果佢持續摸/捧個肚就應該係

小肥兔
|
咁即係證實唔到係咪大肚,。疑點利益歸於樓主,樓主唔洗讓座,。繼續坐喇
EstrellaDamm
|
pinky-peach 發表於 18-8-25 14:22
坐緊西鐵,剛剛入左個女仔企係我面前,佢隻手剛好放(定摸?定捧?)係肚度,而我唔知佢真係大肚定剛剛食飽 ...

我會唔出聲起身行埋一邊。
bulubulu
|
有同感,攪錯就有啲尷尬,有位坐都幾有壓力
wcpcelia    發表於 18-8-25 15:42
aliensss2008
|
我有次食到好飽去坐地鐵
條裙又有d 大肚裙feel
結果有個阿叔一定要讓我坐
cecelc
|
唔肯定唔會讓
費事尷尬
c.vieri
|
見肚就讓,唔見肚癈時尷尬當睇唔到,除非佢出聲想人讓座
至愛朱古力
|
我當睇佢唔到,佢需要坐,唔該佢出聲,唔好扮晒野,最憎這些人,我教小朋友都係,要佢地讓座,唔該請禮貌地出聲。
nieualma
|
我肚腩大,千其唔好讓比我
zhouzhouBB
|
如果佢想坐, 我覺得而家既大肚婆系唔會客氣地同你講, 我大肚, 請你讓座, 因為我試過有大肚婆咁同我講
tsung
|
aliensss2008 發表於 18-8-25 14:42
我有次食到好飽去坐地鐵
條裙又有d 大肚裙feel
結果有個阿叔一定要讓我坐

crystal媽咪
|
有一次有個女士著黑色衫,我都唔肯定係咪。
我問佢哋需唔需要坐下,佢好開心話好
Poyau
|
crystal媽咪 發表於 18-8-25 17:55
有一次有個女士著黑色衫,我都唔肯定係咪。
我問佢哋需唔需要坐下,佢好開心話好
...

Amy1974
|
EstrellaDamm 發表於 18-8-25 14:34
我會唔出聲起身行埋一邊。

咁樣唔會出現尷尬,有時肥同大肚係好難分別。

wing514
|
我生完後返工都有人讓俾我坐
為免大家尷尬
我講聲多謝你呀就照坐
布丁924
|
幾年前我試過有次讓坐比個亜伯, 佢即刻大聲鬧我: "你痴線架, 我好老咩", 嚇到我跑去2卡車之後, 自此唔敢亂讓坐
cancan^^
|
我朋友試過摸住個肚被讓座,但佢摸肚只係不經意動作
kikiboy
|
起身走開唔出聲