心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日經朋友介紹去睇一個小單位, 話說係綠置居係新蒲崗, 有人話200呎,所以咪去睇下! 去到, 大門打開, 吓! 完全似曾相識的格局, 就係有位好朋友, 退休後申請的老人屋! 150呎左右, 只可以放單人床一張, 加一個柜, 門口勉強可以放小鞋柜, 但黑市租$6500, 佢有冇伋傻左, 開咁既價! 我講黑市, 就係冇補地價, 冇比稅!睇完, 真係覺得香港人心態好正面, 對樓價推得就推! 原本政府租出唔使$2000既房, 係X3倍價出租!
本來,我唔係好鐘意做宅男,花好多時間係FB,但過去個十日八日,令我每日花係FB時間都有5-6個鐘頭! 狼官,你真的有影響力!

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

綠置居應該系居屋吧~

大宅

alanfox99 發表於 18-8-25 16:35
今日經朋友介紹去睇一個小單位, 話說係綠置居係新蒲崗, 有人話200呎,所以咪去睇下! 去到, 大門打開, 吓! 完 ...

現在的劏房都要$6000-7000,痴左線

男爵府

0030 發表於 18-8-29 10:29
綠置居應該系居屋吧~

係居屋同公屋中間, 如果係公屋人士,有優先權! 但佢係遺法出租, 仲要收我咁既價錢!

本來,我唔係好鐘意做宅男,花好多時間係FB,但過去個十日八日,令我每日花係FB時間都有5-6個鐘頭! 狼官,你真的有影響力!

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

alanfox99 發表於 18-8-29 20:39
係居屋同公屋中間, 如果係公屋人士,有優先權! 但佢係遺法出租, 仲要收我咁既價錢!

新樓係咁上下價錢了,私樓200尺要近萬了

男爵府

0030 發表於 18-8-29 20:41
新樓係咁上下價錢了,私樓200尺要近萬了
illegal 架, 查到我隨時要搬, 呢D樓點同私人樓比? 就算同真正居屋都差一折啦! 個間係公屋變賣出來!

男爵府

alanfox99 發表於 18-8-25 16:35
今日經朋友介紹去睇一個小單位, 話說係綠置居係新蒲崗, 有人話200呎,所以咪去睇下! 去到, 大門打開, 吓! 完 ...

只可以講,覺得佢唔岩就唔好租,唔好買啦香港人,轉頭有甜頭又沖過去,呢班惡鬼係你地養出黎㗎

首頁

尾頁

跳至