大家覺得自己塊面上吾上粉? 上粉化左裝真係會靚好多

杜小田
|

吾上粉會係乜野原因呢?
我估係死皮多, 太乾, 太油

如果果排吾夠瞓, 都會無咁上粉

公司有啲年紀大的女人, 真係啲粉好離, 睇落有啲恐怖, 白面公仔咁

金金人
|
年紀大咗真係無辦法

邊個唔想自己d 皮膚又有彈性,又光滑,又無斑,無暗瘡,無瑕疵丫。。。

我驚自己老咗都係咁,所以唔敢話人
杜小田
|
金金人 發表於 18-8-25 18:41
年紀大咗真係無辦法

邊個唔想自己d 皮膚又有彈性,又光滑,又無斑,無暗瘡,無瑕疵丫。 ...

又有彈性,又光滑,又無斑,無暗瘡,無瑕疵 仲要打粉?
zola
|
M到前或ing,都會比較差
杜小田
|
zola 發表於 18-8-25 18:52

咁果幾日打薄啲, 或多小小胭脂, 對嗎?
Pollyowen
|
杜小田 發表於 18-8-25 18:38
吾上粉會係乜野原因呢?

可能唔化仲驚?
cbeyond
|
杜小田 發表於 18-8-25 18:48

當防曬, 擋塵埃
lovebbb
|
皮膚狀態唔好果幾日,上粉會浮得好緊要,我會儘快敷mask
ecling
|
年紀大咗,點都要定期去做 facial,傳統水份保濕外,還要做下果酸換膚,激光,加快新陳代謝,否則個妝真係唔貼好浮,呢啲錢唔慳得
sukisa
|
面就唔係差好多。主要係對眼,唔畫眼線好無精神
zola
|
杜小田 發表於 18-8-25 18:55
咁果幾日打薄啲, 或多小小胭脂, 對嗎?
一黎要薄d,二黎如果果幾日要上粉,就盡量避免用塗抹式既粉底,因為一推就會好易睇得出膚質唔靚。果幾日如果要上粉,我會用cushion 粉底輕輕印。
tsung
|
吾上粉會係乜野原因呢?

定期做磨砂,勤敷水份mask,上粉會貼好多
333s
|
吾上粉會係乜野原因呢?

年紀大, 別經常磨沙。
清潔每日都需要, 清結后補濕。平時都要嘖些補濕水。
每晚補濕mask : 1星期至1个月。
之后一周2次補濕。

每日運動, 促進身體的新陳代謝,血液循環加快了,皮膚才會好。

Toffeegirl
|
每日敷d保濕mask /gel 會好好多
sabun
|
杜小田 發表於 18-8-25 18:48

都耍㗎,膚色均勻或暗黃
sabun
|
333s 發表於 18-8-25 21:29
年紀大, 別經常磨沙。
清潔每日都需要, 清結后補濕。平時都要嘖些補濕水。
每晚補濕mask : 1星期至1 ...

補濕水有冇推介?
超級特務
|
浮粉真係肉酸過冇妝
我唔搽粉底,只掃一掃礦物粉,減輕皮膚負擔, 有點瑕疵我接受到。
cecelc
|
乾,有排勤搽乳液勤敷面膜真係上粉好多。
flori
|
zola 發表於 18-8-25 18:52

我M前同埋M期嗰陣都會爆瘡 搽咩都無用,之後就會好返
zola
|
flori 發表於 18-8-26 14:57
我M前同埋M期嗰陣都會爆瘡 搽咩都無用,之後就會好返
係,爆好多瘡,又口腫面腫,果幾日完全唔想照鏡。